Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Útok v italském kostele: Muž pořezal kněze a kostelníka!

V kostele Santa Maria Maggiore došlo k útoku.
V kostele Santa Maria Maggiore došlo k útoku.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
8. ledna 2017
08:14

V římské bazilice Santa Maria Maggiore, která patří k nejnavštěvovanějším kostelům v italské metropoli, v sobotu jeden muž pořezal kněze a kostelníka.

Pachatel, jehož policie zadržela, jako zbraň použil rozbité sklo. Podle agentury ANSA jde o Itala. Motiv jeho činu není znám.

Papežská bazilika Santa Maria Maggiore se nachází v centru Říma a patří Vatikánu. Postavena byla v 5. století a je častým cílem turistů. Pod jejím hlavním oltářem je uloženo pět kusů dřeva, které byly údajně součástí Kristovy kolébky v Betlémě. Je v ní také pohřbeno několik papežů a údajně i svatý Jeroným.

nezadat1 ( 8. ledna 2017 13:45 )

Aspoň v něčem se shodnem.

zdenekkk ( 8. ledna 2017 11:33 )

SUPER!! CO FRATERNIK,TO UCHYL!!!

ivoadler ( 8. ledna 2017 11:09 )

Tobě umřela maminka, chlapče? Nechceš si dojít za panem farářem? Díky, na sex teď nemám ani pomyšlení.

pfoto1 ( 8. ledna 2017 10:18 )

„Byl jsem v šoku.“ Tmavý model a muslim z letáku Lidlu promluvil o Češích Jsem také v "šoku"! Blesk začíná připomínat Otázky Václava Moravce a jeho pověstnou větu o čem se po dnešních Otázkách bude mluvit!? Bohužel v případě Blesku modifikovanou na: o čem dnes Blesk dovolí mluvit!? K výchově čtenářů používá několik možností. V případě, že se jedná o článek typu: kde se která hvězda jak opila a co tomu říkají sousedi, tak s diskusí není problém a nechá čtenáře (s prominutím) "vyblít" do sytosti. Ovšem k tématům, které čtenářům dokáží pohnout žlučí diskusi zásadně neotvírají, nebo jen na malou chvíli. Případně ji přepnou pouze na FB, který spousta lidí ze zásady nepoužívá, ale budiž diskuse by mohla běžet. To by ovšem nesmělo docházet k (jistě náhodné) technické poruše, kdy při rolování na stránce a pročítání diskuse se stránka sama přepne na hlavní článek Blesku. Tento jev je dlouhodobý a zaznamenal jsem jej již před zřízením "ministerstva pravdy", takže odtud vítr jistě nefouká. Poslední co mě napadá je, že se mě Blesk snaží ve své přehnané servilní (vůči komu?) horlivosti vychovávat. O to opravdu nestojím a žádám, aby jste svůj přístup přehodnotili. Děkuji Omlouvám se za tapetování v diskusi, se kterou příspěvek nesouvisí, ale nemám na vybranou.

dragondra ( 8. ledna 2017 10:03 )

 Fotečka útočníka by nebyla? Alespoň si toho "Itala" prohlédneme.

Zobrazit celou diskusi