Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Transsexuální Emmie (18) se nechala nafotit při operaci pohlaví: Vaginu jí udělali z penisu

Autor: lm - 
6. ledna 2017
13:05

Transgenderka Emmie Smith (18) z amerického Massachusetts se odhodlala k odvážnému kroku. Podstoupila operaci pohlaví a dovolila, aby velmi intimní chvíli nafotila fotografka National Geographic. Dívka doufá, že tak pomůže ostatním porozumět, co vše operace obnáší.

Odvážná Emmie (rodným jménem Walker) vždycky věděla, že se cítí spíš jako žena, dlouhou dobu si ale nebyla jistá, jestli chce prodělat i operaci pohlaví. Rodině a přátelům se přiznala, když jí bylo 16 let, a ačkoliv byli zprvu v šoku, velmi ji v její proměně podporovali.

„Když jsem se poprvé dozvěděla, že je mé dítě transgender, neměla jsem slov. Nic jsem o tom nevěděla,“ přiznala maminka Kate Malin, reverendka episkopální (protestantské) církve. „Bylo to děsivé a jiné a nechtěla jsem, aby mé dítě trpělo nebo aby mu ubližovali a soudili,“ dodala. Dvojče Emmie – bratr Caleb vzal novinu velmi dobře. „Jsem pyšný na to, že jsme jako jedni z mála identických dvojčat bratr a sestra,“ uvedl.

V osmnácti letech se Emmie rozhodla, že svou přeměnu završí operací pohlaví, i když se tomu zprvu bránila. „Myslím, že nakonec jsem to začala chtít, protože to bylo pohodlnější,“ vysvětlila Emmie.

Dívka šla pod skalpel 30. srpna 2016. Doktoři jí při operaci z penisu udělali vaginu. Ze žaludu chirurg vytvořil klitoris, z kůže penisu stydké pysky a otvor pochvy a šourek posloužil na kožní štěpy pro epitelovou tkáň vaginy. Varlata lékaři úplně odstranili. Statečná Emmie se navíc rozhodla, že dovolí fotografce National Geographic Lynn Johnson, aby její intimní moment zdokumentovala.

Emmie trvalo devět týdnů, než se z operace zotavila, a je velmi spokojená. „Bylo to nejlepší rozhodnutí mého života,“ dodala. Velmi detailní snímky z operace najdete v galerii.