Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Skříň zavalila malého chlapečka (2): Zachránilo ho jeho dvojče!

Autor: Martin Valeš - 
3. ledna 2017
19:49

Dvouletý chlapeček z amerického Utahu může děkovat za to, že má tak šikovného brášku! Na malého Brocka Shoffa se totiž při hraní převrátila skříň. Nebýt dvojčete, mohlo drama pod převrácenou skříní skončit tragicky!

Prckové si hráli na horolezce. Nemohli ovšem vědět, že jejich tatínek (nebo kdo nábytek skládal) je flink a nepřivrtal ji ke zdi, jak vybízí návod. A po dvouletých nemůžete chtít úsudek o fyzikálních pojmech jako těžiště a moment síly.

Dvacetikilovou komodu (nejspíš se jedná o model IKEA Hemnes) prostě šplhouni převažují, svalí se přímo na ně. Bowdy vylézá, ale Brock zůstává zašprajcnutý tělem; hlava sice také skončila pod nábytkem, ale zřejmě nijak velkou ránu nedostal.

Malý zachránce

Bráška okamžitě zkouší komodu odsunout, ale takovou sílu nemá. Chvíli kouká, jak pomoci. Co tenhle provázek? A nenajde se v pokojíčku nějaký užitečný nástroj? Možná je řešení na zadní straně komody. A tak ji přelézá a zkoumá ji z dalších stran.

Zvednout to nejde, ale pak Bowdy napíná síly a daří se mu komodu odstrčit tak, že bráška může vyklouznout. Brock nevěřícně kouká, co se vlastně stalo, snad i zapomíná brečet.

Video  Dvouletý klučina zachránil svého brášku zpod spadlé skříně.  - YouTube
Video se připravuje ...

Varování všem

Rodiče byli v ten moment v horním patře, nečekali, že by se synkům v prakticky prázdném pokoji mohlo něco stát. Povalená komoda je zaráží, ale kluci si nerušeně hrají, takže moc neplaší. Co za drama se odehrálo, ukazují až záznamy „hlídací“ kamery. Chlapci měli kliku, že se komoda zarazila o vysunuté šuplíky, nespadla na ně plnou vahou. Ale jiné takové nehody bývají smrtelné.

Zrovna před Vánoci společnost IKEA vyplatila skoro 1,3 miliardy Kč třem americkým rodinám, jejichž batolata zemřela pod prádelníkem Malm. Podobně mohou padat třeba ploché televize.

„Abyste mohli komodu bezpečně přichytit ke zdi, je k ní přiloženo bezpečnostní kování,“ varuje IKEA u rizikového nábytku. Ale kdo by četl návody…

Video se rodiče rozhodli dát na internet, stalo se senzací. „Trochu jsem váhal, zda to zveřejnit. Ale je to neuvěřitelné, a také to pomůže varovat ostatní,“ vysvětluje otec Ricky.

joudajoudovy ( 4. ledna 2017 07:34 )

pro pisalky nize... a ze vas nezajima nekvalita nabytku zakoupeneho v modrozlute krabici? pouze zapad vi, ze tento sortiment je uŕcem pro nizsi ekonomickou tridu a u nas se z toho dela luxus. pro neverici staci navsteva obchodu ve svedsku. pri vysi socialnich davek pohovka klippan prijde na petistovku, u nas na 5.tisic. kdyz dany design, ktery je kopirovany, tak z danska.

msml20 ( 4. ledna 2017 00:01 )

. Přesně tak. Tatík musí být poněkud mdlého rozumu.

kradu ( 3. ledna 2017 20:40 )

 to je ale blabol to video nežeru tohle

avoe ( 3. ledna 2017 20:28 )

Buď je autor videa idiot nebo jsou dvojčata dobře vycvičený. Stat se to mě, kašlu na video a zachraňuji dítě

Zobrazit celou diskusi