Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Velvyslance v Brazílii prý zavraždil milenec jeho ženy. Sama to zosnovala

Autor: ČTK, val - 
31. prosince 2016
08:45

Smrt řeckého velvyslance v Brazílii má podle všeho milostný podtext. Devětapadesátiletého ambasadora Kyriakose Amiridise podle úřadů zavraždil brazilský policista, který měl poměr s jeho čtyřicetiletou manželkou. Ta se prý na vraždě rovněž podílela.

Amiridisova žena Francoise ve středu oznámila, že manžela od pondělí pohřešuje. Velvyslancovo tělo se našlo ve čtvrtek v ohořelém automobilu v okrajové čtvrti Ria de Janeiro.

Mrtvé tělo řeckého velvyslance nalezli v ohořelém autě. Mrtvé tělo řeckého velvyslance nalezli v ohořelém autě. | REUTERS/Ricardo Moraes

Devětadvacetiletý policista Sergio Moreira pak v pátek vypověděl, že Amiridise v pondělí zabil v jeho domě. Podle vyšetřovatelů vraždu naplánoval společně s velvyslancovou manželkou. Kromě této dvojice byl zadržen rovněž policistův bratranec, který měl prý dostat 80 000 realů (630 tisíc korun), aby během vraždy hlídal.

Amiridis byl na velvyslanecký post jmenován loni v lednu, v Brazílii již působil v letech 2001 až 2004, kdy vykonával funkci konzula právě v Riu de Janeiro.

Zobrazit celou diskusi