Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Motorkáři Noční vlci dostali od Kremlu 1,3 milionu. Na slovanskou jednotu

Autor: Mii - 
29. prosince 2016
07:02

Ruský motorkářský klub Noční vlci dostal od Kremlu grant 3,1 milionu rublů (zhruba 1,3 milionu korun), informuje web Gazeta.ru. Peníze mají jít na projekt Slovanský svět, jež má skrze motorkářské a automobilové akce propagovat jednotu Slovanů.

Jak přesně mají motorkářské a automobilové akce podporovat jednotu Slovanů, v tuto chvíli není jasné. Podle webu Gazeta.ru má na akcích dojít ke sblížení slovanských národů, a to tím nejdiplomatičtějším způsobem.

Video: Noční vlci při průjezdu Prahou narazili i na zdvižené prostředníčky:

Video  Noční vlci v Praze: Narazili na prostředníčky i vděk.  - aktu.cz
Video se připravuje ...

Není to první grant, který Noční vlci od ruské vlády obdrželi. Loni získali 9 milionů rublů na vánoční aktivity. Ruský aktivista Alexei Navalny na svém blogu tvrdí, že v roce 2013 získali Noční vlci na svůj provoz několik desítek milionů rublů, pomocí kterých financují antizápadní propagační akce.

Hlavní představitel nočních vlků Alexander Zaldostanov, známý jako Chirurg, na to tehdy odvětil, že nemá co skrývat a že prostředky, které dostali, jsou ve skutečnosti nedostatečné.

Noční vlci jsou ruský kontroverzní motorkářský gang, který je znám svými vazbami na ruského prezidenta Vladimira Putina. Alexandr Zaldostanov byl po ruském zabrání ukrajinského Krymu zařazen na sankční listinu Evropské unie. Podle ukrajinské kontrarozvědky finančně podporoval proruské separatisty.

Noční vlci se v minulém roce vydali na cestu přes půlku Evropy, z Moskvy do Berlína. Cesta měla oslavit vítězství Rudé armády nad nacistickým Německem ve druhé světové válce. Při té příležitosti navštívili Prahu. Zaldostanov se akce nezúčastnil.

tgbg ( 29. prosince 2016 08:34 )

Rsáčtí fašističtí zm*di táhněte za Ural!!!!

dumik ( 29. prosince 2016 08:23 )

od hlupáků na zdvižené prostředníčky, od ostatních na obdiv a vděčnost.američtí motorkáři jsou povětšině zločinecké gangy, naši mají také máslo na hlavě, oni vzpomínají na své předky a i nám připomínají komu jsme vděčni za život.

jonn ( 29. prosince 2016 07:25 )

Chlapíci - samá ruská motorka.

Zobrazit celou diskusi