Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemřela dívka (†19), která žila v lavoru: V šesti měsících jí přestaly růst ruce a nohy

Autor: aba - 
28. prosince 2016
12:13

Devatenáctiletá Rahma Haruna z Nigérie trpěla nemocí, kterou si lékaři neuměli vysvětlit. Do svých šesti měsíců byla normálně dítě, poté ji přestalo růst tělo včetně nohou a rukou. Jen hlavu měla normální velikosti a její bratr ji nosil po vesnici v lavoru. Teď dívka pro krátké nemoci zemřela.

„Byla úplně normální dítě. Do šesti měsíců, pak se naučila sedět a začalo to,“ říká její maminka Fadi. „Nejdřív ji bylo chvíli zle od žaludku, pak měla pár dní horečku a pak už nikdy nevyrostla.“ Na to, co stojí za jejím stavem, se pokoušeli přijít i lékaři. Marně. Příčinu nemoci si neuměli nijak vysvětlit.

Rahma byla ale šťastná dívka i přes to, že kvůli svému stavu trpěla silnými bolestmi. Její desetiletý bratr Fahad ji nosil všude po vesnici v lavoru, aby mohla mít hlavu ve vzpřímené pozici a pozorovat svět, a podle její matky milovala lidskou společnosti a vždycky ráda chodila na návštěvy k ostatním.

Rahma byla statečná dívka, která měla sen o tom, že si jednou otevře vlastní malý krámek a stane se obchodnicí. Bohužel ale po krátké nemoci zemřela na první svátek vánoční.

pupak ( 29. prosince 2016 00:54 )

Ta hlava v lavoru mi připomněla jeden starý vtip. Jak se jde tatínek podívat na novorozeně a těší se, jak bude mávat ručičkama a doktor mu povídá: Měl bych vám říct jednu smutnou zprávu, ono nemá ručičky. Tatínka to na chvíli zaskočí, ale za chvíli už vypráví doktorovi, jak se těší na první krůčky miminka. Doktor na to: Víte, ono nemá ani nožičky. Dojdou do pokoje, kde na stole leží obrovské ucho. Doktor povídá: Tak to je vaše, tatínku. Tatínek se skloní k uchu a začne žvatlat: Ťu,ťu,ňu,ňu.... Doktor: Měl byste vědět, že ani neslyší.

vosavopruz ( 28. prosince 2016 18:45 )

jsou i dobří černoši jako u všech ras.Pamatuji si jak Počasí moderoval Tanquei Akorát prosím o vysvětlení,jsou černí černoši a hnědí černoši,nechápu jak může být hnědý člověk černochem.

sores ( 28. prosince 2016 18:07 )

Všichni černí jsou odporná rasa,brr. Umí se než množit jak potkani, mají zvířecí pudy,brrr.

vosavopruz ( 28. prosince 2016 15:46 )

na svoje velké postižení se dožila vysokého věku.Je to smutné,ale asi lepší než když malé dítě umírá v bolestech na rakovinu.

mystr_yoda ( 28. prosince 2016 13:53 )

Lidi už nevi roupama jak na sebe upozornit!!Z To já Přiznavam všem.Jsem hulibrk a lidsky odpad a volím ODS

Zobrazit celou diskusi