Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V letadle s Alexandrovci nehořelo. Experti nenašli ani stopy výbušnin

Autor: ČTK - 
27. prosince 2016
11:37

Zatím nic nenaznačuje, že na palubě ruského vojenského letadla, které spadlo v neděli do Černého moře, nastal výbuch nebo požár. S odvoláním na bezpečnostní zdroje to oznámila ruská agentura TASS. Sdělila také, že dešifrování údajů ze záznamníku o letu může trvat i několik týdnů podle toho, v jakém stavu skříňka je.

Jednu z tzv. černých skříněk se dnes podařilo vyzdvihnout z moře a má být zaslána k analýze do Moskvy.

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu, sdělil, že se intenzivně pracuje na vyšetřování, aby se příčina neštěstí objasnila. Podle ruských agentur se nenašly na dosud nalezených troskách žádné stopy výbušnin. Z vody bylo dosud vytaženo 12 obětí a 156 kusů lidských těl.

Letadlo typu Tu-154 se zřítilo krátce po startu ze Soči, kde mělo mezipřistání na trase z Moskvy do Sýrie. Kromě osmičlenné posádky v něm bylo 84 pasažérů, z nichž většina byli členové ruského uměleckého armádního souboru Alexandrovci. Nikdo z 92 osob neštěstí nepřežil.

Příslušník pobřežní stráže, který byl svědkem nehody, řekl, že letadlo místo toho, aby nabíralo rychlost, zpomalovalo. Mělo zvednutou přední část a postupně se blížilo zadní částí k hladině, až na ni narazilo. Podle tohoto svědka, jehož citovala agentura RIA Novosti, bylo letadlo v poloze motocyklu jedoucího jen po zadním kole.

londynskypes ( 27. prosince 2016 16:45 )

v mori tezko neco najdou ...měli malo paliva nebo technickou zavadu ...rusaci jsou dost nezodpovedni tak jako polaci ..jejich letecke nehody

Zobrazit celou diskusi