Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rusové našli další těla z letu TU-154. Zvěsti o záchranných vestách se nepotvrdily

Autor: aba, ČTK - 
26. prosince 2016
15:55

Ruské pátrací týmy našly v místě pádu letadla Tu-154 další oběti neštěstí. Kromě těla kapitána osudného letu Romana Volkova vyzdvihli potápěči také 70 částí pozůstatků dalších lidí na palubě, oznámila dnes agentura TASS. Předtím pátrači oznámili nález dvou těl. Potápěči také vyzdvihli velký kus střední části trupu letadla. Ruské ministerstvo obrany navíc popřelo spekulace o tom, že některé z obětí na sobě měly mít záchranné vesty.

„Při zvedání velké části trupu se našlo další tělo. Zjistilo se, že jde o kapitána letadla Romana Volkova,“ cituje TASS úřední zdroj. Letadlo, které se v neděli asi dvě minuty po startu zřítilo do Černého moře, mělo podle vyšetřovatelů potíže s nabíráním výšky. Až do pádu se drželo velmi nízko. To nahrává názoru, že za jeho zřícením stojí technické potíže.

Podle předchozí pátrací bilance bylo nalezeno 13 mrtvých z celkového počtu 92 lidí na palubě. Do Moskvy v pondělí dorazilo první letadlo s deseti těly, která záchranáři nalezli krátce po tragédii. První již bylo podle lékařských zdrojů identifikováno, totožnost mrtvého ale nebyla zatím zveřejněna. Z pozůstatků je odebírán genetický materiál k porovnání s příbuznými, což naznačuje, že těla byla pádem značně poškozena.

Pátrači také objevili další části letadla včetně dvou řídicích jednotek, pětimetrového kusu trupu a okénka. Pátrání na hladině moře již skončilo a nyní se hledají trosky letadla na mořském dně v hloubce desítek metrů a v okruhu zhruba půl kilometru.

Ruské ministerstvo popřelo spekulace o záchranných vestách

Ruské ministerstvo obrany také popřelo spekulace kolující po internetu, že dosud nalezená těla měla na sobě záchranné vesty. Toto zjištění by přitom mohlo znamenat, že letadlo mělo problémy a lidé na palubě se připravovali na nouzové přistání na moři. Navíc se objevilo poté, co záchranáři objevili část trupu letounu. Neštěstí nepřežil nikdo z 92 lidí na palubě, z nichž většina patřila ke známému sboru Alexandrovci. Deset těl obětí už bylo převezeno do Moskvy.

Pátrání po černých skříňkách letadla, které by mohly prozradit příčinu celé tragédie, dále pokračuje. Skříňky obsahují záznamy hovorů v kokpitu a fungování přístrojů a mohly by tak být klíčem k rozluštění, co za nehodou stojí.

Hlavní vyšetřovací verzí je podle Ruska chyba pilota, nebo porucha letadla. Podle ministra obrany Maxima Sokolova a mluvčího prezidenta Vladimira Putina se nepracuje s verzí, že by příčinou pádu letadla mohl být teroristický útok.



londynskypes ( 27. prosince 2016 16:50 )

jo ta jejich vodka ..a to same polaci kdepak jim dat letadla ....

tgbg ( 27. prosince 2016 14:23 )

RUSKÝ TERORISTICKÝ ZLOČIN !!!

jetstream ( 26. prosince 2016 22:30 )

pored uhybas, kto je zodpovedny za to ze tam museli letet? To nebyl let anebo vylet z jejich vlastni vule, ale podle tebe je tam poslala CIA takze asi budes mit pravdu???????????????//

jetstream ( 26. prosince 2016 21:29 )

putin je zodpovedny za to ze tam museli letet

Geary ( 26. prosince 2016 20:46 )

To máš z toho, že čteš takový blafy.

Zobrazit celou diskusi