Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V Sýrii zabili zaměstnance Člověka v tísni: Zemřel s celou rodinou!

Autor: ČTK ljš - 
26. prosince 2016
14:03

Nedaleko syrského Aleppa zahynul v sobotu syrský zaměstnanec české humanitární organizace Člověk v tísni (ČvT). Celkem tak jde od roku 2012 v Sýrii o pátou oběť z řad této společnosti, oznámil dnes ČvT v tiskovém prohlášení.

Syrský zaměstnanec Hasan Saíd Sún zahynul s manželkou, dětmi a dalšími členy rodiny při leteckém bombardování, které zasáhlo i jeho domov. Sún pracoval jako oblastní koordinátor halabské kanceláře Člověka v tísni.

"Útoky na civilní obyvatele se bohužel staly součástí této války a v posledních měsících se jen stupňují," řekl koordinátor pomoci v Sýrii Tomáš Kocián z ČvT.

Člověk v tísni působí v Sýrii od roku 2012 a od té doby již doručil přímou pomoc více než dvěma milionům Syřanů. Pomoc poskytuje díky podpoře české veřejnosti, která přispěla do sbírky SOS Sýrie nebo prostřednictvím Klubu přátel Člověka v tísni. Organizace nyní poskytuje potraviny, vodu či deky rodinám, které byly nuceny Halab opustit.

nezadat1 ( 26. prosince 2016 15:35 )

To je jednoduchý a pláčete na nesprávném hrobě.Američani tam jeli dělat demokracii a tady je výsledek vývozu té její pseudodemokracie.Nebýt Ruska tak by tam byli o hodně větší ztráty na životech která by se táhla do nekonečna.Irák,Libye ,Afghánistán,Korea,Vietnam a atd.

tgbg ( 26. prosince 2016 15:19 )

Prosím vysvětletení,proč Rusko a Asad ničí Sýrii,kde se ukrývá Asad,stále je viděn v obleku,dopustí hrozné vraždění a o co jim vlastně jde?Kdo to znovu postaví?proč si neváží života a ničí a vraždí.Děkuji.

mini ( 26. prosince 2016 14:58 )

Prosím vysvětletemi,proč ničí Sýrii,kde se ukrývá Asad,stále je viděn v obleku,dopustí hrozné vraždění a o co jim vlastně jde?Kdo to znovu postaví?proč si neváží života a ničí a vraždí.Děkuji

Zobrazit celou diskusi