Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Berlín chce zavřít mešitu, kam chodil terorista Amri, vybírá peníze pro ISIS

Autor: ČTK - 
23. prosince 2016
19:31

Berlínské úřady zvažují možnosti, jak uzavřít mešitu ve čtvrti Moabit, ke které se zřejmě hlásil i předpokládaný atentátník Anis Amri. V pátek to sdělil berlínský radní Andreas Geisel, který má na starosti vnitřní záležitosti metropole. O zákazu mešity, kterou bezpečnostní složky označují za centrum islámských radikálů, úřady jednaly už loni, k žádnému výsledku se ale nedobraly.

Mešitu provozuje spolek Fussilet 33, který podle zpráv tajných služeb vybírá peníze pro teroristické hnutí Islámský stát (IS) a který zřejmě pro IS rekrutuje nové bojovníky. O mešitu se proto dlouhodobě tajné služby zajímají.

Stanice RBB ve čtvrtek uvedla, že osm hodin po pondělním atentátu policejní sledovací kamera Amriho zachytila u mešity a že vyfotografován tam byl i dvakrát minulý týden. Šéf zemského kriminálního úřadu v Berlíně Christian Steiof ale podle německých médií na jednání radnice uvedl, že na záběrech ve skutečnosti Amri není.

asijo ( 24. prosince 2016 03:33 )

Zavřít všechny a předělat na vepřiny.

nezadat1 ( 23. prosince 2016 23:20 )

To smradlavá makrela nedovolí,kdo jiný by tu ,smradlavou kačenu oprašoval? Když na ni chlapi kašlali a je proto bezdětná a konečně se ji podařilo zaš*** z kozomrrdama

hejhej ( 23. prosince 2016 22:58 )

K3vin: Křesťané, budhisté se na rozdíl od muslimů chovají civilizovaně, nevraždí jinověrce, neznásilňují a ve svých kostelích a chrámech nepořádají " školení" jak zabíjet a mlátit ženy. Muslimská " víra" je zvěrstvo, které do civilizované Evropy nepatří.

vosavopruz ( 23. prosince 2016 22:11 )

V době propagandy neexistovaly v Rusku jiné prostředky, jak se dostat k informacím, než noviny. Televize, rádio nebo internet, jak je známe dnes, nebyly, a proto se stala hlavním bolševickým motorem typografie (1917)

buban ( 23. prosince 2016 21:33 )

To teda musela být sakra síla, co jste dnes požil (vyhulil, vyšňupal, píchl si).

Zobrazit celou diskusi