Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Domek generála „bombardovaly“ výkaly: Za vypuštění WC ve vzduchu budou pokuty

Autor: Alexandr Božilov - 
22. prosince 2016
21:59

Indie hodlá pokutovat aerolinky, které za letu vypouští nádrže toalet. Úřady přicházejí se sankcemi poté, co si penzionovaný generál z Dillí stěžoval, že jeho dům pokrývají lidské výkaly.

Kauzu posuzoval Národní zelený soud, který se v Indii zabývá případy týkajících se životního prostředí. Soudci se nakonec usnesli, že letecká společnost, jejíž letadlo vypustí „lidský odpad“ za letu, zaplatí pokutu 50 tisíc rupií (v přepočtu téměř 20 tisíc korun). Jak však takový případ odhalit?

„Letadla budou po přistání namátkově kontrolována. Pokud se v některém stroji najde prázdná nádrž od toalety, zaplatí společnost, které letadlo patří, pokutu,“ vysvětlili soudci.

Letadlům nad Indií občas „zmizí“ obsah nádrží od toalet přímo za letu. (Ilustrační foto) Letadlům nad Indií občas „zmizí“ obsah nádrží od toalet přímo za letu. (Ilustrační foto) | Profimedia.cz

Nádrže od toalet za normálních okolností vyprazdňuje letištní personál po přistání letadla. Občas se ale stane, že obsah toalet „zmizí“ během letu. Ve většině případů se však spíše jedná o technickou závadu než o úmysl.

Rozhodnutí soudu přišlo po stížnosti penzionovaného generálporučíka indické armády Satwanta Singha Dahiya. Jeho dům, který stojí nedaleko mezinárodní letiště v Dillí, byl prý opakovaně „bombardován“ lidskými exkrementy. „Zdi a podlahy na terase pokrývaly velké cákance výkalů, které vypouštěla letadla směřující na letiště,“ stěžoval si armádní důstojník.

Ještě hůře dopadla žena, kterou na jiném místě v Indii vážně zranil kus ledu, který spadl z nebe. Odborníci jsou přesvědčeni, že ženu zasáhl takzvaný „modrý led“. Jedná se o lidské exkrementy, které zamrznou v chemikálii modré barvy používané na záchodech v letadle.

Problematika „modrého ledu“ se však nevztahuje pouze na Indii. Například minulý rok poničily „žluté a hnědé kostky ledu“ střechu domu v anglickém hrabství Wiltshire. „Do formulářů pro pojišťovnu jsme pak museli vyplnit, že náš dům zasáhla zmrzlá moč a hovínka,“ řekl deníku The Independent nešťastný pár důchodců, kterým poničený dům patří.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

agfor ( 23. prosince 2016 13:01 )

Když to padá na obyčejný lidi, tak je to v pořádku. Pan generál je však extra sorta nadlidí.

Zobrazit celou diskusi