Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Němci jsou v šoku, s uprchlíky si chtěli léčit nacistický komplex, říká Tomský

Autor: Alexandr Božilov - 
22. prosince 2016
05:00

„Je to pro Německo obrovský šok, protože Němci chtěli ukázat světu a sami sobě, že jsou schopni ten nacistický, historický komplex nějak vyléčit; dát na to náplast, ukázat, že Německo je otevřeno světu. Ale ukázalo se, že dnes už ty dva miliony uprchlíků, kteří přišli od září 2015, jsou pro Německo obrovský sociologický problém,“ míní o teroristickém útoku v Berlíně politolog se zkušenostmi z Německa Alexander Tomský.

Riziko dalších útoků zvyšuje podle Tomského fakt, že v Německu bude přibývat frustrovaných uprchlíků. Ti se totiž v mnoha případech nenaučí jazyk, jsou nevzdělaní a velice těžko se uplatní na trhu práce. „Největší problém podle mého soudu je postupná automatizace práce a logistiky obchodu. To způsobuje, že pro nevzdělané lidi není práce.“

Podívejte se na rozhovor s Alexanderem Tomským:

Video  Politolog Tomský o útocích v Berlíně  - Petr Soukup, Alexandr Božilov
Video se připravuje ...

Tomský považuje současnou situaci v Německu za obrovský problém, u kterého se řešení hledají jen obtížně. Pomoci by mohlo zastavení přílivu dalších uprchlíků. „Kdyby se ta migrace zastavila, tak s tím nakonec mohou žít. Bude to ale nákladné,“ myslí si politolog.

Německá kancléřka ale podle něj odmítá stanovit limit, kolik může přijít do Německa uprchlíků, a zároveň se nedaří deportovat ty, kteří s žádostí o azyl neuspěli. Pokud se odehraje ještě nějaký podobný útok, může to kancléřce s ohledem na blížící se volby zlomit vaz, myslí si politolog, který má u našich západních sousedů příbuzné.

Fotogalerie Útočník v kamionu zabíjel na vánočních trzích v Berlíně 109 fotografií

VŠE O ÚTOKU V BERLÍNĚ ČTĚTE ZDE >>

klimap ( 22. prosince 2016 19:23 )

To chce zbraně a na NĚ !!!!

krat5 ( 22. prosince 2016 17:30 )

Tohle jsme si přesně říkali. Němci jdou z extrému do extrému. Ale podstata je stejná, opět ohrožují zbytek Evropy.

tarka ( 22. prosince 2016 12:36 )

ty jsi stejný psychopatický ubožák, jako honza54

montevideo ( 22. prosince 2016 12:31 )

Takže za to, že Němci nezabránili masakru, mohou Tunisané. Hlavně, že si to Germáni dokážou zdůvodnit: https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/424424-k-masakru-v-berline-nemuselo-dojit-st acilo-aby-tunisane-driv-poslali-pas.html

jetuslunicko ( 22. prosince 2016 11:43 )

tady už to není o tom, že další příliv uprchlíků kancléřce Milce zlomí vaz....... Milka už zlomila vaz celé Evropě !!! I to co už v Evropě díky množící jejich strategii nás do pár let zcela umoří. Naše děti se povinně začnou ve škole učit Korán.............. MILKO a další páni politici, a naše pražská kavárno s Horáčkem, spícím trautenbergem a dalšími, co vykřikovali letos na Staromáku..... vemte si je domů, ať se realisticky připravíte co svým rádoby mírumilovným konáním způsobili. Zeman jediný nás zatím podržel co se s.l.i.m.ák.ů týče, díky jeho otevřeným názorům se k nám zatím ještě nehrnou, než je dostaneme befelem z Bruselu!!!

Zobrazit celou diskusi