Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zavraždění velvyslance bylo podle Putina provokací

Autor: ČTK - 
19. prosince 2016
21:31

Ruský prezident Vladimir Putin označil zavraždění ruského velvyslance v Turecku za provokaci, která má zabránit normalizaci vztahů mezi oběma státy a nastolení míru v Sýrii.

„Spáchaný zločin je nepochybně provokace, která má překazit normalizaci rusko-tureckých vztahů a překazit mírový proces v Sýrii, který aktivně prosazuje Rusko, Turecko, Írán a další země, které mají zájem na urovnání syrského konfliktu,“ řekl. Odvetou může být podle Putina jedině zesílení boje proti terorismu. „Bandité to pocítí,“ prohlásil.

Putin hovořil na záběrech zpravodajské televize Rossija 24 z porady prezidenta se šéfem ruské diplomacie Sergejem Lavrovem, šéfem ruské civilní rozvědky SVR Sergejem Naryškinem a šéfem tajné služby FSB Alexandrem Bastrykinem, jejíž uspořádání avizoval Kreml.

O atentátu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan telefonicky hovořil se svým ruským protějškem. Oba prezidenti se podle mluvčího Kremlu domluvili, že Rusko vyšle do Turecka skupinu vyšetřovatelů, jakož i na posílení bezpečnosti diplomatických zastoupení obou zemí.

Ruský velvyslanec v Turecku Andrej Karlov podlehl zraněním, která utrpěl při dnešním útoku v Ankaře během otevření výstavy fotografií. Útočník se podle očitých svědků mstil za situaci v severosyrském Halabu (Aleppu), kde se po boku vládních vojsk na bojích podílelo ruské letectvo. Podle tureckých médií se pachatele podařilo zasahující policii nakonec zastřelit.

Atentát podle předsedy zahraničního výboru dolní komory ruského parlamentu Leonida Sluckého nepovede k novému zhoršení rusko-tureckých vztahů jako po loňském sestřelení ruského bombardéru tureckými stíhačkami.

tgbg ( 20. prosince 2016 09:43 )

Alláhu Akbar,nezapomeň na Sýrii,křičel terorista, který zasáhl ruského okupantského velvyslance,Sýrie klidná země do arabského jara RUSSKA fašismu.

tgbg ( 20. prosince 2016 08:04 )

Ruští vrazi zaseli vítr, sklízí bouři!!!!

bum-bec-bum ( 19. prosince 2016 22:26 )

Válka je vždycky *** a zbraně její děfky. To není jen Rusko, to samý dělá USA, ty neberou ohled už vůbec na nikoho, ale všechno zakryjou a dělaj ze sebe svatoušky.

jetstream ( 19. prosince 2016 22:08 )

spravne - slovensky receno : nemal tam liezt

Samo ( 19. prosince 2016 21:57 )

Bandité to pocítí a vzápětí Rusové zmasakrují civilisty s dětmi, kteří nestačili opustit Allepo kvůli útokům radikálů. Rusové neví co jsou sofistikované údery na radikály, vybombardují celou východní část města.

Zobrazit celou diskusi