Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Střelba ve Švýcarsku: Z islámského centra v Curychu uniká útočník

Autor: bru/ČTK - 
19. prosince 2016
18:44

V islámském centru v největším švýcarském městě Curychu se dnes střílelo. Zraněni jsou tři lidé, jeden z pachatelů je na útěku. Policie oblast uzavřela, informoval web listu Tages Anzeiger.

Počet zraněných potvrdila městská policie, podle které jde o dospělé osoby. Incident se odehrál v muslimské modlitebně v blízkosti hlavního nádraží ve městě. Strážci zákona uzavřeli přilehlé ulice v oblasti.

Kousek od místa střelby našla pod mostem policie mrtvolu. Zatím ale nebyla potvrzena souvislost s předchozí střelbou v motlitebně.

Policie hledá pravděpodobného útočníka na muslimy, kterým je podle svědků zhruba 30letý muž v tmavém oblečení a čepici. Pachatel vstoupil do modlitebny, kde postřelil tři muže ve věku 30, 35 a 56 let. V islámském centru tou dobou bylo celkem deset osob, hlavně ze Somálska, Eritreje a severozápadní Afriky.

Curych je největší švýcarské město a současně finanční centrum země. V alpském státě žije přibližně 400.000 muslimů.

Ronovo ( 19. prosince 2016 20:23 )

7:4 Kolik měst jsme již zahubili! Přísnost Naše je zastihla za noci anebo za poledne. 9:39 Jestliže nevytáhnete do boje, Bůh vás potrestá trestem bolestným, vystřídá vás národem jiným a nebudete Mu moci v ničem uškodit, neboť Bůh je věru mocný nad každou věcí. 21:6 Neuvěřilo před nimi žádné město, a zahubili jsme je. Uvěří snad nyní tito? 3:131 A bojte se ohně pekelného, připraveného pro nevěřící,

Ronovo ( 19. prosince 2016 20:21 )

Korán - mírumilovné náboženství a jeho přínos pro evropu Uvedu pouze doslovný překlad několika kontroverzních veršů, kterých Korán obsahuje stovky, abyste měli představu, nakolik jsou verše nejednoznačné a kolik prostoru dávají pro jejich rozlišnou interpretaci: (súra:verš) 4:34 Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých (ženám). A ctnostné ženy jsou pokorně oddány a střeží skryté kvůli tomu, co Bůh nařídil střežit. A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je! Jestliže vás jsou však poslušny, nevyhledávejte proti nim důvody! A Bůh věru je vznešený, veliký. 2:191 Zabíjejte je všude, kde je dostihnete, a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití. Avšak nebojujte s nimi poblíže Mešity posvátné, dokud oni s vámi zde nezačnou bojovat. Jestliže však vás tam napadnou, zabte je - taková je odměna nevěřících 9:38 Vy, kteří věříte! Co je s vámi, že když je vám řečeno: „Vytáhněte do boje na cestě Boží!“, jste jako přikováni k zemi? Což se vám líbí více život na tomto než na onom světě? Vždyť užívání života pozemského je nepatrné oproti užívání v životě budoucím! 8:17 Nejste to vy, kdo je zabili, ale Bůh je zabil; a nevrhals ty, když jsi vrhal, nýbrž byl to Bůh, kdo vrhal, aby vyzkoušel věřící zkouškou dobrou, od Něho přicházející, vždyť Bůh slyšící je, vševědoucí! 47:4 A když se střetnete s nevěřícími, udeřte je do šíjí, a až jim způsobíte úplnou porážku, pevně je spoutejte! A potom je buď omilostněte, anebo je propusťte za výkupné, pokud válka neodloží své břímě. A tak budiž! Kdyby Bůh chtěl, pomohl by si sám proti nim, avšak nečiní tak proto, aby vás jedny druhými podrobil zkoušce. A Bůh nedopustí, aby se ztratily skutky těch, kdož byli zabiti na cestě Boží 8:14 Toto je trest váš, ochutnejte ho a vězte, že pro nevěřící přichystán je trest ohně pekelného. 7:4 Kolik měst jsm

boxer ( 19. prosince 2016 19:16 )

Říkám to už poněkolikáté Islám je zvrácená středověká ideologie která nemá v Evropě co dělat.Nikdy se neintegrují to si politici neuvědomují.Je to řízená likvidace Evropy.

Zobrazit celou diskusi