Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pacientka přišla do nemocnice se zlomenou rukou: Po třech dnech zemřela. Lékaři zapomněli, že u nich leží

13. prosince 2016
15:16

Případ vážného zanedbání teď řeší nemocnice v Anglii. Patricia Fowler (†75) přišla na pohotovost se zlomenou rukou. Odtamtud ji poslali do nemocnice, kde ji přeložili na oddělení kardia. O tři dny později zemřela. Za celou dobu se na ni nepřišel podívat žádný doktor, Patricia totiž nebyla zapsaná v papírech.

Když Patricii její syn Scott vezl na pohotovost a později do nemocnice, netušil, že jeho maminka už z ní nevyjde. Banální případ zlomeného předloktí se v jejím případě změnil ve fatální zanedbání péče a smrt pacientky.

Poté, co Patricia přišla do nemocnice, podíval se jí lékař na ruku a doporučil kvůli jejímu věku převezení na kardiologické oddělení. Tam se taky skutečně dostala, ale žádný z kardiologů ji už nepřišel vyšetřit. Podle vysvětlení personálu šlo o chybu v papírech.

Ten den propouštěli pacientku se stejným jménem a tak při změně směn sester došlo k záměně, Patricia se vůbec nedostala do záznamů. Její syn ji přišel navštívit, a když viděl, v jak hrozném stavu je jeho matka, u které se vyvíjela pneumonie, upozornil na to sestru. Ta mu ale odpověděla, že je žena pouze unavená a že ráno to bude lepší. Ráno za ní, po dlouhých třech dnech, na synovo naléhání přišel doktor a nechal ji okamžitě převést na JIP, kde ale žena ještě ten den zemřela.

„Kdyby se na ni někdo přišel podívat dřív nebo kdyby si sestra všimla, že ji nikdo nevyšetřil, ještě tu mohla být s námi,“ říká její syn, který je ze smrti matky zdrcený. „Pořád cítím vinu. Možná že kdybych na sestru víc tlačil a nenechal se odbýt, mohla tam někoho poslat, mohlo to dopadnout jinak,“ uzavírá smutně. 

syrucek ( 13. prosince 2016 18:32 )

Bezplatná britská zdravotní péče. Už chápu proč de Britové jezdí léčit do Čech. Nemají co ztratit

skaara ( 13. prosince 2016 16:28 )

Tohle chtělo tučné úplatku všem sestrám a doktorům, pak by jistě jinak kmitali a pacientka by přežila. Nechápu, že toho syna nenapadlo si péči pro matku prostě zaplatit, teď mu nezbývá než s nemocnicí soudit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání