Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Muž pobodal muslima nedaleko mešity. Po výhře Trumpa útoků přibývá, říká výbor

Autor: mib/ČTK - 
12. prosince 2016
07:53

Policie zadržela muže podezřelého z pobodání muslima u mešity ve městě Simi Valley v západoamerickém státě Kalifornie. Patrně jde o nenávistí motivovaný trestný čin, napsala dnes agentura AP s tím, že pachatel má v úterý stanout před soudem.

Incident se odehrál v sobotu v blízkosti mešity. Pravděpodobný útočník se podle policie začal s muslimem hádat a oba muži se následně střetli. Napadený vyznavač islámu byl odvezen do nemocnice s bodnými ranami, které ale neohrožují jeho život. Devětadvacetiletého pachatele Johna Mattesona strážci zákona zatkli.


„Vyšetřujeme, zda čin vyprovokoval vzhled oběti a spojení s mešitou,“ uvedl seržant Adam Darough. Členové místní komunity uvedli, že k pobodání došlo poblíž místa pro modlení.

Představitel výboru americko-islámských vztahů (CAIR) v oblasti Los Angeles řekl, že od prezidentských voleb obdrželi téměř 200 zpráv o projevech nenávisti vůči muslimům v USA.

Obraz islámu „pokřivily“ útoky pod hlavičkou IS:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jana95 ( 12. prosince 2016 10:36 )

Členové menšin jsou asi nadlidi. Jak si jinak vysvětlit dvojnásobné tresty za totéž.

nezadat1 ( 12. prosince 2016 09:03 )

Jedna vlaštovička jaro nedělá,ale nějak se začít musí aby ty muslimský prasata si uvědomila,že i na ně může dojít a začala se podělávat do kalhot či nikábu.

snehulak ( 12. prosince 2016 08:44 )

Propaganda na Trumpa útočit nepřestane, stejně jako u nás na Zemana. Bouřlivé protesty tam přestaly příliš rychle, takže teď vede pro změnu ruku rváčům. Stát s to u nás, rvačku by pomstila rodina mačetami a basebolkami. A to se tu ještě nezačali roztahovat muslimové.

hejhej ( 12. prosince 2016 08:43 )

Muž pobodal muslima - to se zveřejní a dokonce je i diskuze. Když muslimové znásilňují, kradou a vyhrožují bezvěrcům smrtí, to je jen někdy zmínka, nebo lživá informace a diskuze nepovolená. Nenávist vůči muslimům bude přiývat, oni se nehodlají integrovat, naopak, žádají , aby se civilizované státy přizpůsobily jejich středověku.

Zobrazit celou diskusi