Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

„Zuzce smrdí nohy,“ tvrdil web ministerstva financí a přidal gramatickou chybu

Autor: všm - 
8. prosince 2016
19:37

Slovenské ministerstvo financí má zřejmě smysl pro humor. V úterý zveřejnilo komentář k analýze úspěšnosti žáků ve srovnávacích testech, na čemž by samo o sobě nebylo tolik zajímavého. Úřad ale ponechal v titulku webu bizarní informaci: „Zuzke smrdia nohy“. Pozorní čtenáři si vtípku samozřejmě ihned všimli a začali ho hojně sdílet na sociálních sítích.

Zatímco Češi nemají po zavedení první vlny elektronické evidence tržeb pro ministerstvo financí dobrého slova, u sousedů bylo v úterý veselo z jiných důvodů.

Institut finanční politiky na svém webu okomentoval výsledky Slovenska v mezinárodním testovaní PISA 2015, které porovnává schopnosti žáků v jednotlivých zemích. V tzv. „HTML tag title“, tedy titulku zprávy, ale ponechal nadpis: „Zuzke smrdia nohy“. To se uživatelům zobrazilo například ve chvíli, kdy si stránku uložili do oblíbených či sdíleli odkaz na Facebooku. Celou parádu pak ještě ministerstvo dovršilo gramatickou chybou v nadpisu článku.

Vtípek začal ihned kolovat po sociálních sítích. Řadu Slováků rozesmál. „Treba sa občas okúpať,“ glosoval například uživatel Josef. Jiné poněkud pobouřil. „To je tá stránka za miliardu eur?“ tázal se Marián. Zvědavost vzbudila i ona tajemná Zuzka. Lidé se začali pídit po její identitě. Někteří si brzy povšimli, že spoluautorem analýzy je Zuzana L., došli tak k závěru, že si z ní kolegové nejspíš chtěli utahovat.

Ministerstvo rozruch zaregistrovalo až druhý den dopoledne, kdy stránku upravilo. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině