Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Letadlo s 42 pasažéry se zřítilo v horách: Na palubě byl i známý zpěvák!

Autor: ČTK, lm - 
7. prosince 2016
13:16

Letadlo společnosti Pakistan International Airlines (PIA) s více než 40 lidmi na palubě se dnes zřítilo v severním Pákistánu na vnitrostátní lince do metropole Islámábádu. S odvoláním na místní policii o tom informovala agentura Reuters. Letadlo spadlo na horském svahu, armáda už na místě pádu objevila 36 mrtvých.

Stroj po startu z města Čitrál ztratil kontakt s pozemní letovou kontrolou a zmizel z radarů. Spadl údajně v oblasti města Abbottábád, asi 100 kilometrů severně od Islámábádu. Podle svědků je nepravděpodobné, že neštěstí někdo přežil.

Na místě neštěstí prohledává trosky a pátrá po tělech dalších obětí asi 500 vojáků, lékařů a záchranářů. Podle oficiálních seznamů letecké společnosti bylo na palubě 48 lidí včetně pěti členů posádky a pozemního inženýra. Jiné zdroje informovaly o 41 nebo 47 lidech na palubě.

Na palubě letadla podle seznamu pasažérů cestoval i známý pákistánský zpěvák a kazatel Junaid Jamshed s manželkou. Potvrdil to i jeho bratr. Stovky lidí oplakávají na sociálních sítích jeho ztrátu.

Zástupce policie Saíd Vazír v pákistánské televizi řekl, že podle místních obyvatel bylo letadlo už před dopadem na zem v plamenech. Svědek citovaný agenturou Reuters řekl, že nehodu s největší pravděpodobností nikdo nepřežil a že mnoho těl je silně ohořelých a k nepoznání. Trosky jsou roztroušené všude kolem.

Než letadlo narazilo do horského svahu, začalo podle svědků hořet. Podle vládního činitele pro letectví Irfána Ilahího mělo problémy s motorem, ale zatím je prý příliš brzy určit příčinu neštěstí.

V roce 2010 zahynulo při pádu letadla pákistánské společnosti Airblue na trase mezi Karáčí a Islámábádem 152 osob.

 

Prezidentské volby 2018 - vše o volbách a kandidátech na prezidenta zde >>>

Aktuální volební preference a průzkumy k prezidentským volbám 2018 najdete zde >>>

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

fotrpjotr ( 8. prosince 2016 01:34 )

Na palubě byl známý zpěvák a "sexy" nebo "krásná" letuška zrovna neletěla,jak je Blesk zvyknutý oslovovat všechny ženský,co mají mezi nohama díru?

andorea ( 7. prosince 2016 21:36 )

Známý zpěvák? Kde? V ČR těžko.

mrd.vola ( 7. prosince 2016 18:03 )

každej má dnes raketu a tak sundat éro z plezíru je hračka

Zobrazit celou diskusi