Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Po letišti v San Franciscu běhá malé prasátko. Má těšit vystrašené pasažéry

Autor: Mii - 
7. prosince 2016
17:14

Ačkoli je létání statisticky nejbezpečnější formou dopravy, existuje spousta lidí, kteří mají z nastoupení na palubu panickou hrůzu. Z tohoto důvodu na mnoha letištích existují speciálně vycvičená zvířata, nejčastěji psi, která lidem slouží k jedinému účelu – uklidnit je. Mezinárodní letiště San Francisco si ale řeklo, proč zůstat u tradičních zvířat a pořídilo malé prasátko.

Prasátko se jmenuje LiLou a stalo se prvním takovým tvorem, který se prohání po prostorách letiště. Rozšířilo řady programu Animal Assisted Therapy, ve kterém má sanfranciské letiště několik desítek tvorů. „LiLou je naše první prasátko v programu. Je úžasné vidět, jakou radost lidem dělá,“ uvedla dr. Jennifer Henley, manažerka Therapy programu v tiskové zprávě.

#Lilou the pig made her debut today as the newest edition to the #SFO #wagbrigade

Video zveřejněné uživatelem SFO International Airport (@flysfo),Pro 5, 2016 v 10:01 PST

 LiLou se za své krátké působení stala senzací. Podle slov návštěvníků má velmi příjemnou osobnost, na každého se směje a ráda předvádí různé triky. Navštěvuje také sanfranciské nemocnice a jiná sociální zařízení, kde lidi obšťastňuje svojí přítomností.

Letiště program Animal Assisted Therapy zahájilo na začátku roku 2013. Od té doby získalo více než 300 psů, koček a králíků, kteří mají cestujícím lidem dělat radost. Většina tvorů je z útulku. Letiště je speciálně cvičí, aby se zvládli volně pohybovat po budově. Všichni mají na sobě modrou vestu s nápisem Pet Me, která lidi vyzývá, aby si je pohladili.


Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gabreta ( 7. prosince 2016 20:40 )

Ten vepřík má spíš vystrašit imigranty, než uklidnit vystrašené pasažéry! Ale špatnej nápad to není. Takový vepříky by měli chovat Řekové a Taliáni na pobřeží a byl by klid!!

Hunt ( 7. prosince 2016 20:26 )

To už Miloš Ovar odjel na inauguraci Trumpíka?

Zobrazit celou diskusi