Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V čele Lega stane poprvé cizinec: Dánskou firmu přebírá indický imigrant

Autor: ČTK - 
6. prosince 2016
14:45

Šéfem dánského výrobce stavebnic Lego se poprvé v historii podniku stane cizinec. Dlouholetý generální ředitel Jörgen Vig Knudstorp totiž na konci roku odejde z funkce a nahradí ho nynější provozní ředitel podniku Bali Padda. Oznámila to v úterý firma, která působí rovněž v České republice. Padda je britským občanem, jenž se narodil v Indii.

Knudstorp nastoupil do čela společnosti v roce 2004. Stal se prvním šéfem Lega, který nepatřil do rodiny zakladatele podniku Oleho Kirka Christiansena. Po odchodu z funkce generálního ředitele Knudstorp firmu neopustí, stane se šéfem nové divize s označením Lego Brand Group, která bude mít na starosti rozvoj a ochranu značky Lego. Padda pracuje ve společnosti Lego 14 let, v nejvyšším vedení podniku působí deset let.

Vedení společnosti LEGO, (zleva) nový majitel Bali Padda, finanční ředitel John Goodwin, ředitelka marketingu Julia Golding, bývalý majitel Jorgen Vig Knudstorp Vedení společnosti LEGO, (zleva) nový majitel Bali Padda, finanční ředitel John Goodwin, ředitelka marketingu Julia Golding, bývalý majitel Jorgen Vig Knudstorp | Reuters

Jeden z výrobních závodů společnosti Lego se nachází ve středočeském Kladně. Provoz zahájil v roce 2000.

Ole Kirk Christiansen založil společnost Lego v roce 1932. Firmu pojmenoval podle dánského výrazu „leg godt“, což znamená „hezky si hrajte“. Christiansenové jsou nyní nejbohatší dánskou rodinou a společnost Lego soupeří s americkou firmou Mattel o pozici největšího výrobce hraček na světě, napsala agentura Reuters.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi