Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Amanda se v pátek měla vdávat. Místo toho šla v neděli tátovi syna na pohřeb

Autor: Alexandr Božilov - 
5. prosince 2016
12:15

Je to další smutný příběh z leteckého neštěstí, při kterém minulý týden zemřelo 71 lidí včetně téměř kompletního fotbalového týmu Chapecoense. Fotbalista Dener Assuncao Braz se měl v pátek oženit se svou snoubenkou. Ta ho však místo toho v neděli pochovala.

„Když jsem slyšela ty zprávy, zastavilo se mi srdce a můj svět se zcela zhroutil. Chtěla jsem zemřít s ním, chtěla jsem se zabít. Nechtěla jsem zkrátka být bez něj,“ popsala Amanda Machado reportérovi CNN svoji beznaděj, když zjistila, že se s jejím snoubencem zřítilo letadlo.

Sedmiletý vztah mezi Amandou a Denerem měl v pátek vyvrcholit svatbou. Jenže obránce Chapecoense zemřel spolu se svými 19 spoluhráči na palubě zříceného letadla při cestě k finálovému zápasu Jihoamerického poháru. „Poslední zprávu mi poslal, než nastoupil do letadla. Ale já jsem ji neviděla, takže jsem ani neměla šanci se s ním rozloučit. To bolí nejvíc,“ popsala svůj žal Amanda.

Stejně jako ostatní příbuzní obětí i Amanda našla ve dnech po tragédii útočiště na stadionu Chapecoense. Podle svých slov se nemohla jen tak vrátit do bytu, kde by jí všechno připomínalo zesnulého snoubence.

Po sobotním psychicky vyčerpávajícím programu, kdy z Kolumbie byly letecky dopraveny rakve s ostatky hráčů, se Amanda vrátila do svého rodného města Porto Alegre. Další den se tam konal privátní obřad. Šestihodinovou cestu přes hory absolvovala autem. Myšlenky na pohodlný hodinový let okamžitě zahnala.

Amanda Denerovu smrt neprožívá pouze jako ztrátu snoubence, ale také jako konec nadějného fotbalisty, na kterého byla pyšná. „Nikdy nechtěl být hrdina, chtěl být respektovaný. Prožíval právě nejlepší část své kariéry. Jeho poslední gól proti Sao Paulu byl úžasný.“

Ze smrti milovaného muže se však Amanda musí rychle zotavit. Po Denerovi jí totiž nezůstal jen jeho snubní prsten, který nyní hrdě vystavuje na svém krku. Se svým snoubencem má rovněž dvouletého syna Bernarda. A ten jí dodává sílu utrpení překonat.

„Je úplně stejný jako táta – jako by mu z oka vypadl. Udělám vše pro to, aby věděl, jak moc výjimečný muž byl jeho otec,“ slibuje Amanda.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pajato73 ( 5. prosince 2016 13:55 )

samozrejme ze je to strasna katastrofa... ale... do dneska se nikdo nezminil o tech ostatnich civilistech, porad jen fotbalisti.... to meli vetsi cenu nez ten zbytek????

Zobrazit celou diskusi