Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Trump přišel na kostýmovou party „za sebe“: Byl padouch, nebo hrdina?

Autor: uni, ČTK - 
4. prosince 2016
11:29

Budoucí americký prezident Donald Trump se v sobotu večer zúčastnil kostýmové party, kterou pořádali největší sponzoři jeho volební kampaně, rodina finančníka Roberta Mercera. Na tradiční akci nazvanou Villains and Heroes (Padouši a hrdinové) přišel ale Trump v tmavém obleku. Zatímco šéfka jeho volební kampaně Kellyane Conwayová šla za Supermanku, on šel prý sám za sebe.

Když se nově zvoleného amerického prezidenta a miliardáře Trumpa na večírku zeptali, za koho se převlékl, ukázal prý sám na sebe a řekl „za mě“. Na party v soukromé rezidenci Roberta Mercera na Long Islandu dorazil Trump bez manželky i bez dětí.

Účastníci večírku dostali u vchodu žetony, s nimiž pak hráli poker či blackjack. Výhrami byly mimo jiné zlaté hodinky Rolex. Heslem na internetovém wifi připojení bylo „HeroesWin!“ (Hrdinové vyhrávají!).

Na večírku v domě ozdobeném vánočními dekoracemi zněla hudba zpěvaček Adele, Lady Gaga, Shakiry či Céline Dion. Obsluhují personál a ochranka byli podle amerických médií oblečeni jako členové Armády spásy či motorkářského klanu Hell’s Angels (Pekelní andělé).

Pořadatel party miliardář Robert Mercer je mimo jiné jedním z výkonných ředitelů hedgeového fondu Renaissance Technologies a jeho dcera Rebekah Mercerová je členkou Trumpova přechodného prezidentského týmu. Na Trumpovu volební kampaň dal Robert Mercer podle serveru Politico dva miliony dolarů (asi 51 milionů korun).

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi