Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Manželka přeživšího fotbalisty z letadla smrti: Díky bohu, že je naživu!

Autor: lm - 
30. listopadu 2016
21:31

Fotbalista Alan Ruschel (27) je jedním z mála šťastných, kteří přežili pondělní pád letadla v Kolumbii. V nemocnici mu operovali páteř a jeho stav zůstává vážný. Jeho žena Moa ale děkuje Bohu, že přežil.

„Díky Bohu, že je Alan v nemocnici. Modlíme se za každého, koho nezachránili,“ napsala na Instagramu manželka fotbalisty Moa. Radost má i Alanova sestra Alissen. „Bůh je skvělý a postará se o tebe. Buď silný, jsi bojovník,“ napsala na Twitteru.

Alan Ruschel byl prvním zachráněným, o kterém média informovala. Po pondělní nehodě podstoupil operaci páteře a jeho stav zůstává vážný.„Ještě nemáme definitivní diagnózu,“ uvedl ředitel nemocnice, kde fotbalista leží. „Čekáme ještě na výsledky laboratorních testů, které určí další směr léčby. Momentálně je ale ve stabilizovaném stavu,“ ujistil.

Nehodu letadla, kterým cestoval brazilský fotbalový klub Chapecoense, přežilo šest lidí - tři hráči, dva členové posádky a novinář. Na palubě bylo celkem 77 cestujících a členů posádky.

Mezi nejvážněji zraněné patří obránce Hélio Neto, který je podle agentury Reuters stále na jednotce intenzivní péče. Při nehodě utrpěl těžká zranění hlavy, hrudníku a plic. Brankář Jackson Follmann podle lékařů přišel o pravou nohu. Nehodu přežili také novinář Rafael Valmorbida, letový technik Erwin Tumiri a letuška Ximena Suárezová. Suárezová a Tumiri mají podle lékařů spíše méně závažná zranění, naopak Valmorbida je ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče. Po nárazu utrpěl mnohačetné zlomeniny žeber, což vedlo k částečnému selhání plíce.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi