Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Operace páteře i amputace: Přežili pád letadla fotbalistůteď bojují o život

Autor: ČTK, abo - 
30. listopadu 2016
13:49

Stav přeživších pondělního pádu letadla ve střední Kolumbii zůstává vážný. Nehodu letadla, kterým cestoval brazilský fotbalový klub Chapecoense, přežilo šest lidí – tři hráči, dva členové posádky a novinář. Na palubě bylo celkem 77 cestujících a členů posádky.

Mezi nejvážněji zraněné patří obránce Hélio Neto, který je podle agentury Reuters stále na jednotce intenzivní péče. Při nehodě utrpěl těžká zranění hlavy, hrudníku a plic.

Netův kolega z obrany Alan Ruschel, o kterém média psala jako o prvním zachráněném, po nehodě podstoupil operaci páteře. „Bůh je skvělý a postará se o tebe. Buď silný, jsi bojovník,“ napsala Ruschelova sestra Alissen na Twitteru.

Alan Ruschel, obránce týmu Chapecoense, přežil leteckou havárii. Alan Ruschel, obránce týmu Chapecoense, přežil leteckou havárii. | ČTK, EPA, REUTERS

Brankář Jackson Follmann podle lékařů přišel o pravou nohu. Záchranáři našli v troskách živého také brankáře Marcose Padilhu, který však těžkým zraněním později podlehl.

Nehodu přežili také novinář, letuška a letový technik. I oni jsou nadále v nemocnicích.

Na palubě letadla bolivijských aerolinek LaMia, které letělo z bolivijského Santa Cruz do kolumbijského Medellína, byla devítičlenná posádka a 68 cestujících, včetně více než dvou desítek fotbalistů a dvou desítek novinářů. Fotbalisty navíc doprovázel početný štáb technického personálu a představitelů klubu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi