Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ministrem financí v USA bude miliardář, který platí Hollywood. Sám si i zahrál

Autor: ČTK, tmp - 
30. listopadu 2016
06:40

Ministrem financí budoucího amerického prezidenta Donalda Trumpa bude bývalý bankéř investiční bankovní společnosti Goldman Sachs a současný hollywoodský finančník Steven Mnuchin, informovala agentura Reuters s odvoláním na zdroj z Republikánské strany. Svůj výběr Trump podle něj oznámí ještě ve středu.

Ministrem obchodu se podle stanice NBC News stane devětasedmdesátiletý investor Wilbur Ross, jehož jmění odhadl časopis Forbes na 2,9 miliardy dolarů (73,7 miliardy Kč).

Třiapadesátiletý Mnuchin, který byl během Trumpovy kampaně šéfem financí, bude podle Reuters prvním finančníkem se zkušeností z Wall Street v čele ministerstva od dob prezidenta George Bushe mladšího.

V Goldman Sachs strávil Mnuchin 17 let, stal se partnerem. Odešel v roce 2002, kdy založil vlastní společnost a investoval do filmů, mezi nimiž byly hity jako Avatar nebo Šílený Max: Zběsilá cesta. Podle filmové databáze IMDB si sám dokonce zahrál ve snímku Rules Don’t Apply, který natočil Warren Beatty a který teprve přijde do kin.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi