Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

ISIS zaútočil na Izrael: Došlo k první přestřelce, zapojilo se i letectvo

Autor: Tomáš Jeřábek - 
27. listopadu 2016
20:01

V sobotu došlo k první přímé konfrontaci mezi vojáky Izraele a bojovníky radikální organizace Islámský stát (IS). Po krátké přestřelce na zemi incident ukončilo izraelské letectvo. O události informoval server Jediot Achronot.

Situace na hranici Izraele a Sýrie je dlouhodobě napjatá. Přes hranice často proletí zbloudilá střela z nedalekého válečného konfliktu. Většinou střely pochází od syrské armády. Při poslední přestřelce byli ale původci střel příslušníci skupiny Liva Šuháda al-Jarmúk, která se hlásí k IS.

Zatím není zcela jasné, jestli islamisté stříleli přes hranice záměrně, nebo ne. Izraelská armáda ale odpověděla rázně. Došlo k přestřelce mezi džihádisty a izraelskou armádou. Na Izrael bylo při přestřelce vystřeleno několik střel z minometu. Jedno z obrněných vozidel islamistů následně zničil izraelský letoun.

Na hranici Sýrie Izrael neponechává nic náhodě a netoleruje žádnou střelbu svým směrem. Zodpovědnost za veškerou palbu z území Sýrie svaluje na syrskou vládu. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu se nechal slyšet, že Izrael nedovolí elementům IS ani jakýmkoliv jiným nepřátelským uskupením využít války v Sýrii, aby etablovaly v blízkosti izraelských hranic.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

nezadat1 ( 28. listopadu 2016 13:56 )

To si ISIS vybrala dobře,Izaelci je rosekají na cucky a také pěkně demokraticky jim ukážou jak se správně řežou islámské debilní hlavy.

Zobrazit celou diskusi