Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Policisté zatkli uprchlíka s materiálem na výrobu bomb: Patří k ISIS!

Policisté zatkli uprchlíka s materiálem na výrobu bomb: Patří k ISIS! (ilustrační foto)
Policisté zatkli uprchlíka s materiálem na výrobu bomb: Patří k ISIS! (ilustrační foto)  (Autor: scom)
Autor: ČTK - 
25. listopadu 2016
06:39

Německá policie zadržela dvacetiletého syrského uprchlíka poté, co se pokusil dostat do Dánska s materiály, z nichž lze vyrobit bombu. Muž je sympatizantem teroristického Islámského státu (IS), napsala s odvoláním na žalobce ve Stuttgartu agentura Reuters.

Jméno Syřana úřady nezveřejnily. Mluvčí žalobců uvedl, že strážci zákona jej zatkli v neděli v jihoněmeckém městě Ulm poté, co se mu o den dříve nezdařil pokus přejít do Dánska. Informace o případu byly zveřejněny až nyní.

Prokuratura podle mluvčího disponuje důkazy, že Syřan sympatizuje s teroristickou organizací IS. Zatím ale nezjistila, zda udržoval kontakt se členy IS mimo území Německa.

Podezřelý muž v Německu již určitou dobu pobýval, podle mluvčího ale není jasné, kdy do země vstoupil a jestli dostal azyl.

V říjnu se v cele oběsil Syřan Džábir Bakr, který byl zřejmě napojený na IS a který podle kriminalistů připravoval v Německu teroristický útok na letiště v Berlíně.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

montevideo ( 25. listopadu 2016 14:33 )

Angela mu to odpustí .

amgal ( 25. listopadu 2016 11:50 )

Erdogan chce pustit uprchlíky do evropy a my budeme platit https://www.youtube.com/watch? v=JnJTIc8ylkY Je to hotové, vetřelci budou v ČR dostávat 21.000,- Kč měsíčně, tyto "sociální dávky" se jim budou doplácet z našich daní. Není to zákon, ale dohoda ministerstva financí, pro místní rozvoj a vnitra! Kolik máte za celoživotní práci Vy (například důchodu)?

fotrpjotr ( 25. listopadu 2016 10:00 )

To bude buď inženýr pyrotechnik,nebo vědec,který testuje nové výbušniny.

prycsnima ( 25. listopadu 2016 09:29 )

 Pomatená duševně nemocná východní němka zamořila německo tim největším ksindlem. Němečtí policisté se musí nechat domlátit obohetitelama a nesmí se přitom bránit,jinak by to byla diskriminace. To budou Němci nekonečně kur vit evropu? Že tuhle proradnou zem s těma Führerovejma ovcema v roce 45 nevymazali z mapy světa.

Zobrazit celou diskusi