Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Ozbrojenec zaútočil na „pečovatelák“ pro mnichy, podřízl jeptišku a prchá

Autor: ČTK, mib - 
25. listopadu 2016
06:34

Ozbrojenec v Montferrier-sur-Lez na jihu Francie ve čtvrtek pozdě večer vtrhl do domova pro seniory, kde bydlí řeholníci. Jeho obyvatele se bezpečnostním jednotkám podařilo evakuovat. Policisté podle agentury Reuters v areálu nalezli mrtvou ženu, údajně jeptišku, a po útočníkovi nadále pátrají. Motiv činu znám není.

„V této fázi nic nenasvědčuje tomu, že by to byl teroristický akt,“ citoval Reuters svůj zdroj. Jedinou zatím známou obětí je podle úřadů nejspíš jeptiška. Podle serveru Daily Mail jí útočník podříznul hrdlo, žena předtím kontaktovala policii.

„Bezpečnostní jednotky evakuovaly obyvatele, zhruba sedmdesát. Jsou v pořádku a v bezpečí,“ citoval Reuters neupřesněného místního představitele.

Maskovaný útočník, který je na útěku, byl podle informací listu Le Figaro vyzbrojen nožem a brokovnicí s krátkou hlavní. V pečovatelském domě, do kterého vnikl, žijí řeholníci. Domov pro seniory měl ostrahu, útočník ji spoutal.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

prycsnima ( 25. listopadu 2016 09:19 )

 Už aby tady bylo stěhování národů opačným směrem. Doufám že se dočkám toho až potáhnou zpátky k velbloudům a bez pardonu všichni,a politici co sem ten ksindl natahali s nima!

malinak ( 25. listopadu 2016 08:43 )

 Zadnej starch lidi. ....nebude to v casovem horizontu dlouho trvat, a frajeri budou litovat, ze vlezli do jamy lvove. Do te, kde se v dejinach odehravaly ty nejhorsi valky od nepameti. .....budou zdrhat zpatky, az se jim bude za ***ema prasit. ....samozrejmne jen ti Co budou stacit. ...zbytek Evropane zadupou do zeme

mrkevmrkev ( 25. listopadu 2016 08:14 )

U nás to nařídila Sobotkovi Merkelová. Přijela do Čech někdy v září-říjnu a od té doby je v Praze, ale podle ohlasů, i v jiných městech a městečkách zvýšený počet černochů, chlapů s vousy, tmavých mladíků s kapucemi přes hlavu, kteří se drží v hloučcích. Další varianta je - dostanou dávky v Německu a pronajímají si byty tady v Čechách. Okouknou cvrkot, jak žijeme, dají vědět známým a budou se sem stěhovat. Prachy, prachy, pro ně uděláme cokoliv.

mrkevmrkev ( 25. listopadu 2016 08:08 )

Fuj, to se mi ulevilo. Dle zpráv na jiném médiu se nejednalo o teroristu.

suov ( 25. listopadu 2016 07:19 )

Do pr dele, nejde mi to do kebule, jak to, že najednou všichni politici všech evropských států, nechrání své občany? Je jasné, že máte od někoho příkaz, proti migrantům nezasahovat, ale tím porušujete zákony svých zemí, a hlavně vylezte z děr a řekněte svým občanům, kdo vám to nařídil? Víte o tom, že až občane se pořádně naserou, tak vás z těch korytek vykopou? V Evropě si migranti podřežou koho chtějí a politici hledí jak bacil do lékarny,,,

Zobrazit celou diskusi