Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž v ženském těle se zamiloval do kamarádky. Chodí spolu už 5 let

Autor: tmp - 
25. listopadu 2016
06:01

Seznámili se, když jim bylo 16. Jamie Raines (22) z Velké Británie byl v té době ještě dívkou. Na začátku své proměny v muže se zamiloval do své nejlepší kamarádky. Když jí vyznal lásku, celý den s ním nemluvila. Dnes spolu chodí už skoro pět let. Detaily toho, jaký je vztah s transsexuálem z obou pohledů, teď popsali ve videu.

Jamie se narodila jako dívka, nikdy však ve svém těle nebyla spokojená. O tom, že není něco v pořádku, byl přesvědčen už od svých čtyř let. Nikomu to ale neřekl velmi dlouho. V době, kdy se seznámil se svojí budoucí přítelkyní Shaabou (22), tak nemělo okolí ani tušení, že Jamie je ve skutečnosti muž.

„Bylo nám 16 a poprvé jsme se setkali ve škole. Shaaba nastoupila do ročníku později,“ začíná vyprávění dnes již dvaadvacetiletý Jamie. „Já jsem byla pro všechny tou novou, co přišla na hodinu výtvarky. Tak jsem si sedla ke třem lidem, co seděli na lavičce, všechny jsem pozdravila a Jamie se na mě skoro ani nepodíval,“ vzpomíná Shaaba.

„Můj první dojem ze Shaaby byl, že tahle holka fakt umí kreslit, a ten druhý, že je opravdu krásná, takže možná jsem se s ní nebavil, protože jsem byl jen nervózní,“ vysvětlil Jamie. Přes společného kamaráda se později lépe poznali a brzy se z nich stali nejlepší přátelé. „V tu dobu to o mně ještě nikdo nevěděl, řekl jsem to až 9 měsíců po našem prvním setkání,“ říká Jamie.

„Nevěděla jsem, co to znamená“

Na ten den Jamie nikdy nezapomene. Bál se totiž, jak jeho kamarádka bude reagovat na fakt, že je v jeho ženském těle ukrytá mužská duše. „Tehdy jsem moc nechodila ven, ale najednou mi přišla SMS od Jamieho, že mi musí něco důležitého říct, netušila jsem, co by to mohlo být,“ říká Shaaba.

„Shaaba pak přišla a já jí řekl, ať si sedne, a byl jsem velmi nervózní, protože byla kromě rodiny tou nejdůležitější osobou, o kterou jsem se bál, že bych mohl přijít, a nebyl jsem si jistý, jak bude reagovat,“ vzpomíná. „Sedli jsme si, povídali a pak jsem řekl: Jsem téčko, ve zkratce LGBT (Lesba, Gay, Bisexuál, Transgender – pozn. red.).“

„Neměla jsem tušení, co to téčko znamená,“ směje se Shaaba, která pochází z konzervativní rodiny. Jamie jí to tak v klidu vysvětlil. „Hrozně mě podpořila, říkala mi správným jménem, oslovovala mě správným zájmenem,“ vychvaluje si Jamie. Možná i velká podpora od nejlepší kamarádky byla jedním z důvodů, proč se do ní nakonec zamiloval…

„Den přede mnou utíkala“

„Byla zrovna halloweenská party, kde se Jamie trochu opil,“ říká Shaaba o momentu, který nastal asi čtyři měsíce po tom, co vyšel Jamie s pravdou ven. Tehdy jí poprvé vyznal lásku. „Bylo to velmi divné, cítila jsem se trochu trapně, celý druhý den jsem nemluvila,“ popsala Shaaba. „Celý den si mi vyhýbala, chtěl jsem si s ní promluvit, ale pořád ode mě utíkala pryč,“ uvedl Jamie. Nakonec se ale pár rozhodl, že to zkusí. Teď jsou spolu už pět let.

„Jamie se mi nelíbil před tím, než vyšel s pravdou ven, prostě jsem ho vnímala jinak, ale když začala přeměna, bylo to jako poznávat kompletně nového člověka,“ říká Shaaba. „Přitom jsem ho znala. Vím, že to zní zvláštně a protiřečím si, ale nemyslím, že by byla nějaká jednoduchá možnost to vysvětlit,“ dodala. Přítelkyně Jamieho podpořila i během celé hormonální terapie. Teď spolu natáčí videa a snaží se osvětou transgender problematiky pomoci dalším lidem.