Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Elektronická cigareta mu vybouchla v kapse u kalhot: Otis má vážné popáleniny

Autor: Alexandr Božilov - 
24. listopadu 2016
20:24

Vážné popáleniny utrpěl muž v New Yorku poté, co mu v kapse u kalhot explodovala elektronická cigareta. Celé drama zachytila bezpečnostní kamera. Podobných případů se v Americe stalo více.

Jedenatřicetiletý zaměstnanec obchodu s vínem Otis Gooding si právě povídal se svými kolegy, když mu v kapse náhle vybuchla elektronická cigareta. Záběry z bezpečnostní kamery ukazují, jak muži z ničeho nic začínají z kalhot létat jiskry doprovázené kouřem.

Přivolaná záchranka odvezla Goodinga do nemocnice s popáleninami třetího stupně. Jeho právní zástupce pro stanici CNN uvedl, že výbuch elektronické cigarety popálil muži nohu, stehno a ruku. Podle lékařů nejspíš bude muset podstoupit operaci.

I když se v bezprostředním okolí incidentu nacházeli další tři lidé, nikdo jiný zraněn nebyl. Nešťastná událost s nimi ale pořádně otřásla. „Bohužel jsme nemohli nic dělat, jen zavolat policii. Otis na sebe lil vodu, dokud nepřijeli lékaři. Bylo to otřesné vidět někoho takto trpět,“ uvedl pro CNN jeden z Goodingových spolupracovníků.

Elektronická cigareta vybuchla Newyorčanovi v kapse a způsobila mu vážné popáleniny. Elektronická cigareta vybuchla Newyorčanovi v kapse a způsobila mu vážné popáleniny. | Youtube/WCMH

Gooding podle svého právního zástupce stále trpí bolestmi. Navíc je velice zklamaný, že Den díkůvzdání nebude moct strávit se svojí rodinou. Na výrobce elektronické cigarety se proto chystá podat žalobu. Podle amerických zákonů má šanci vysoudit tučné odškodné.

Podobné případy však nejsou výjimečné. Jen v USA se během letošního roku odehrály minimálně tři. V květnu shodou okolností také v New Yorku vybuchla elektronická cigareta mladíkovi přímo v ústech. Exploze ho připravila o zuby, potrhala mu jazyk a popálila ruce. V souvislosti s výbuchem elektronické cigarety utrpěl vážné popáleniny v obličeji také muž z Alabamy. Nepříjemné chvilky zažil i muž, kterému elektronická cigareta zapálila kalhoty na benzinové pumpě.

Několik incidentů spojených s explozí elektronické cigarety se stalo také v Evropě. Například v Německu přišel po výbuchu muž o několik zubů, rozsáhlé popáleniny zase způsobila elektronická cigareta podnikateli ve francouzském Toulouse.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi