Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zrůdnost na Ukrajině: Učitelka chtěla prodat žákyni (13) na orgány

Autor: Alexandr Božilov - 
26. listopadu 2016
12:51

Policie na východní Ukrajině zatkla a obvinila učitelku, která se pokusila prodat 13letou dívku. O případu informoval ministr vnitra Arsen Avakov.

Podle Avakova sledovala police počínání 52leté učitelky Galiny Kovalenkové několik měsíců. Zájemce prý naznačoval, že by žákyni, která navštěvovala internátní školu pro sirotky a děti z rozvrácených rodin v Charkovské oblasti, využil za účelem prodeje orgánů. Podle dostupných informací zaplatil učitelce za zdravotní dokumentaci dívky a její fotografie tisíc hřiven (přibližně 10 tisíc korun). Za předání žačky měla učitelka vyinkasovat 10 tisíc dolarů (255 tisíc korun).

„Galina pracovala na svém  ‚obchodním plánu‘ prodeje 13leté dívky přibližně rok. Byla chycena přímo při činu, když odvedla dívku z internátní školy, přivedla ji ke kupci a dostala peníze,“ uvedl prostřednictvím svého facebookového účtu Avakov.

Učitelka, která má podle ukrajinských médií za sebou více než 20letou praxi ve výuce ukrajinského a ruského jazyka a literatury, se k případu zatím nevyjádřila. Pokud bude prokázána její vina, hrozí jí až 12 let vězení. Na celý případ osobně dohlédne ministr Avakov.

Učitelka u výslechu. Na stole je rozprostřeno 10 tisíc dolarů jako důkaz. Učitelka u výslechu. Na stole je rozprostřeno 10 tisíc dolarů jako důkaz. | Facebook/Arsen Avakov

Lukrativní byznys s lidskými orgány není ve východní Evropě ničím neobvyklým. Kriminální gangy často využívají zoufalé situace nemajetných nebo bezbranných lidí. Buď je k dárcovství přesvědčí, nebo donutí. Výjimkou v této souvislosti nejsou ani únosy a vraždy.

BobsTlaskac ( 26. listopadu 2016 17:31 )

a kdopak ji tam pribije? Ty? Nebo si na to nekoho zjednas?

cotonice ( 26. listopadu 2016 15:49 )

Domnívala jsem se , že se Ukrajina už vypořádala s krutostí banderovců a nová generace, že je lepší. Není - krutosti a násilnosti kvetou na UA stále. Na pováženou zůstává , že i vzdělaná učitelka se něčemu podobnému propůjčí. Není se , co divit , vždyť v době "majdanu" existovaly a věřím, že existují hospody, kde visely oprátky, na které Ukrajinci věšeli Rusy Židy , Poláky,Volyňské Čechy .... ukazovali to jako chloubu.

fotrpjotr ( 26. listopadu 2016 15:10 )

Já bych tu Ukrajinku daroval nadrženým migrantům.

Zobrazit celou diskusi