Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Belgie poprvé vyhostila muslimského imáma. Kázal radikální islám

Autor: mib - 
22. listopadu 2016
08:55

Došlo k prvnímu vyhoštění radikálního imáma. Belgie totiž vyhodnotila „učení“ El Alami Amaoucha jako vážnou hrozbu pro bezpečnost. Muslimský duchovní dosud působil ve valonském Verviers. Informaci přinesl belgický server Flandersnews.be.

Vůbec poprvé v historii vyhostila země osobu bez zápisu v trestním rejstříku, i když má Amaouch údajně na kontě nenávistné projevy, ale také podíl na vraždách v židovské škole. Podle státního sekretáře pro azyl a migraci Thea Franckena (nacionální strana) jde o první případ v Evropě.

„Je to precedent pro další země,“ prohlásil Francken. O vyhoštění imáma, který šíří nenávist a mimo jiné vyzýval k useknutí nohy jednoho básníka, se úřady pokoušely několikrát, ale islamista pokaždé uspěl s odvoláním. 

Zabíjení křesťanů

Bezpečnostní složky Belgie muže spojují také s vraždami v židovské škole v Toulouse před čtyřmi lety. Jeho syn vyzýval k zabíjení křesťanů. Francken uvedl, že je Amaouch radikální salafista (očištění islámského učení od novot, pozn. red.), který ovlivnil mnoho mladých lidí. Islámský stát totiž hledá nové bojovníky odhodlané k teroristickým útokům.

„Raději bych ho poslal do Maroka, ale odjede nejspíš do Nizozemska,“ uvedl státní sekretář. Imám se nesmí do Belgického království vrátit dalších 10 let. Dánsko nebo Rakousko teď hodlají přijímat radikálnější opatření ke kontrole radikálních kazatelů.

Teroristické útoky v Belgii:

tgbg ( 22. listopadu 2016 12:53 )

Jenom my nevyhostíme radikální komunistické vyvrhele.

beda88 ( 22. listopadu 2016 11:19 )

Vůbec poprvé v historii vyhostila země osobu bez zápisu v trestním rejstříku. To je ostuda jak prase, že je to poprvé v historii. Hlavním úkolem státu je ochrana vlastního obyvatelstva, nebo se mýlím?

kukuku ( 22. listopadu 2016 10:42 )

Jaké STOP ? V Německu má MuttiMerkel už zase 55% popularity. Jedině, že by to i disciplinovaní Němci dělali, jak je běžné v poslední době - politicky korektním hňupům v centru včetně médií všechno odkývat, vypadá to, že ovce na venkově jsou poslušné ... a pak zdravým selským rozumem volby GB:brexit, US:Trump, FR:LePen, CZ:Zeman&Babiš.

Zobrazit celou diskusi