Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zpověď kata z Islámského státu: Stýská se mi po kočce, ale řezat hlavy je radost

Autor: štš - 
21. listopadu 2016
23:27

Zabít zvíře by prý asi nedokázal, ale podříznout hrdlo (nevěřícímu) člověku? To přináší Rašídu Kassimovi (29) potěšení. Kat z Islámského státu (IS) to tvrdí v rozhovoru, který poskytl kanadskému odborníkovi na džihádismus.

Autorem bizarního interview je Amarnath Amarasingam, expert na extremismus z Dalhousieovy univerzity v kanadském Halifaxu.

Kassim, považovaný za jednoho z organizátorů letošního útoku v Nice (86 mrtvých) i vraždy kněze Jacquese Hamela v Normandii, se Amarasingamovi svěřil, že chtěl útočit v rodné Francii.

VŠE O TERORISTICKÉM ÚTOKU V NICE ZDE>>

„Ale nešlo to, policie o mně věděla a neustále mě sledovala. Byli mi v patách, i když jsem šel nakoupit. Došlo to tak daleko, že jsem před rokem musel utéct do Sýrie,“ prohlásil.

„Nechal jsem doma úplně všechno. Nejsmutnější je, že jsem se musel rozloučit se svou kočkou. Měl jsem ji moc rád a stýská se mi po ní,“ dodal syn alžírských migrantů, který už prý popravil několik rukojmí.

„Zabít zvíře by bylo mnohem těžší, asi bych to ani nedokázal. Ale podříznout hrdlo bezvěrci a nepříteli Alláha mě vždy naplňuje radostí,“ vzkázal Rašíd Kassim, který se skrývá kdesi v Sýrii.

Ofenziva na syrskou Rakku začala před dvěma týdny. Arabsko-kurdské síly podporované spojenci se k »metropoli chalífátu« přiblížily na 25 km a dál postupují. Islamisté čelí přesile 1:5 a dle všeho je jen otázkou času, kdy město padne.

Jedna z bašt IS je už měsíc obklíčena iráckou armádou a decimují ji nálety mezinárodní koalice. Ovšem ač je část Mosulu už osvobozena, postup spojenců se kvůli tvrdému odporu přibrzdil. Irácký prezident Fuád Masúm (78) i tak ujišťuje: „IS bude v Mosulu naprosto zničen.“


gabreta ( 22. listopadu 2016 02:16 )

Neuřízne. Stanou se z nich Němci a občani EU, pod ochranou "pseudo humanitárních" zákonů!!

Zobrazit celou diskusi