Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Opice strhla dívce šátek: Zemřelo 21 lidí

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
20. listopadu 2016
23:28

Zřejmě incident s drzou opicí vyvolal na jihu Libye nové tvrdé boje mezi dvěma znepřátelenými kmeny. Konflikt ve městě Sabhá, který trvá už čtyři dny, si doposud vyžádal nejméně 21 mrtvých a na sto zraněných. O události dnes informovaly agentury AFP a Reuters s odvoláním na zdravotnické úřady a obyvatele.

Podle tvrzení obyvatel se intenzivní boje rozhořely poté, co opice jednoho obchodníka zaútočila na skupinu žaček, které procházely kolem, a jedné z nich strhla šátek. Událost přiměla muže ze znepřáteleného kmene, k němuž napadené patří, ke krvavé odvetě, při níž zabili opici a tři členy obchodníkova kmene.

„Konflikt se během druhého a třetího dne vystupňoval a strany do něj nasadily i tanky, minomety a další těžké zbraně,“ citoval Reuters nejmenovaného obyvatele. „Sporadicky se stále ještě ozývá střelba a v oblastech bojů se život prakticky zastavil,“ dodal tento zdroj.

Představitelé místních úřadů ale podle AFP tuto verzi příčiny konfliktu oficiálně nepotvrdili. Omezují se poukazem na letité nepřátelství obou kmenů. Region kolem města Sabhá stejně jako další části Libye opakovaně sužují ozbrojené konflikty od povstání, které před čtyřmi roky svrhlo diktátora Muammara Kaddáfího.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hejhej ( 21. listopadu 2016 09:08 )

Opice jsou inteligentnější než fanatičtí muslimové.

kinki ( 21. listopadu 2016 06:13 )

A takito primitivni ludia, co sa dokazu vrazdit koli satke sa valia do EU.

Zobrazit celou diskusi