Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Z krásky vojákem: Dívka po změně pohlaví nastoupila do armády jako muž

Autor: els - 
20. listopadu 2016
21:43

Narodila se jako žena, ale v armádě začíná sloužit jako muž. Aaron Wixson nastoupil do Námořní pěchoty Spojených států amerických v roce 2014 a letos sdělil svým nadřízeným, že je transgender. V současnosti podstupuje hormonální léčbu a armáda ho v tom podporuje.

Wixson se narodil jako dívka Ariell a již jako malý pociťoval, že je jiný. Chtěl se oblékat jako chlapec. Na střední škole si myslel, že když přizná homosexuální orientaci, jeho problémy se vyřeší. Ale nestalo se tak.

Po letech nepohodlí zjistil, že je transgender, tedy že se cítí být mužem, i když se narodil jako žena. Aaron se rozhodl podstoupit hormonální léčbu a operaci, jež mu dopomůže k mužskému tělu.

V jeho rozhodnutí ho nepodporovali pouze rodiče, ale také americká armáda, kde začal sloužit v roce 2014. Ta mu dokonce zajistila hormonální léčbu přímo přes vojenský zdravotní systém.

„Jsem rád, že můžu otevřeně sloužit u námořnictva jako transgender,“ nechal se slyšet Aaron. „Když se cítíte být sami sebou, tak jste daleko cennější člen týmu,“ dodal.

Americká armáda se již delší dobu snaží pozitivně stavět k menšinám. Od roku 2011 mohou v armádě sloužit otevřeně homosexuální vojáci a nedávno byl také zrušen zákaz nabírání transgenderových osob.

Podle nových nařízení si Wixson může změnit v databázi jméno a pohlaví a začít se oblékat jako muž hned, jak bude dokončena jeho hormonální léčba. Aaron chce pak také podstoupit operaci prsou.

Zobrazit celou diskusi