Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nizozemsko v pohotovosti: Letiště u Rotterdamu obsadily těžce ozbrojené hlídky

Rotterdam The Hague letiště
Rotterdam The Hague letiště  (Autor: Wikipedia.org)
Autor: ČTK - 
18. listopadu 2016
06:58

Letiště mezi nizozemskými městy Rotterdam a Haag ve čtvrtek kvůli anonymní hrozbě zvýšilo bezpečnostní opatření. Příjezdové cesty k letišti střežila těžce ozbrojená vojenská policie, uvedla agentura AP. Provozu na letišti se však podle listu De Volkskrant opatření nijak nedotkla.

„Viditelná i neviditelná“ opatření úřady přijaly „v důsledku anonymního hlášení o možné hrozbě, které obdržela policie“, uvedli v prohlášení strážci zákona. Mluvčí vojenské policie sdělil, že začalo vyšetřování, podrobnosti ale říci odmítl.

Během dne pak bylo oznámeno, že policie zadržela v Rotterdamu v souvislosti s hrozbou pětačtyřicetiletého bezdomovce imigranta. Jeho jméno neuvedla, nicméně informovala, že již v minulosti volal na policii několik poplašných zpráv.

Letiště mezi městy Rotterdam a Haag je po amsterodamském a eindhovenském třetí největší v Nizozemsku.

Nizozemsko je v pohotovosti od teroristických útoků v Paříži, které se odehrály loni v listopadu. Podle nedávné zprávy německého deníku Die Welt se kromě Paříže chystali teroristé loni 13. listopadu zaútočit i na amsterodamské letiště Schiphol. Ve francouzské metropoli zabili 130 lidí.

gabreta ( 18. listopadu 2016 10:37 )

Já už myslel, že ten poplach v Haagu je proto, že tam už vezou Merkelovou s Obamou a ono je to jen kvůli nějakýmu vystresovanýmu chudákovi imigrantovi!!

Zobrazit celou diskusi