Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Japonci opravili 30metrový kráter za pouhý týden! Češi blednou závistí

Autor: lm - 
15. listopadu 2016
16:07

Pouhý jeden týden stačil japonským úřadům k opravení masivního kráteru, který vznikl propadem silnice ve městě Fukuoky. Už po sedmi dnech se na vozovku vrátili řidiči. Češi mohou jen tiše závidět. Oprava čtyřmetrové díry na silnici ve Vysočanské ulici v Praze, která se propadla kvůli prudkým lijákům 26. července, potrvá až do podzimu příštího roku. 

Na rušné třídě jednoho z největších japonských měst Fukuoky se v úterý ráno propadla zem a vznikl velký kráter. V oblasti se přerušily dodávky vody, elektřiny a plynu a samozřejmě se také zastavila doprava. Nejprve vznikly dvě malé díry, které se postupně rozrůstaly, až se vytvořila obří jáma o průměru 30 metrů a hloubce zhruba patnácti metrů. Pohled na rozšklebenou díru byl opravdu děsivý, japonské úřady se ale ničeho nezalekly a během několika hodin se daly do práce.

Dělníci podepřeli stěny kráteru, odčerpali vodu a začali díru zasypávat. Pracovalo se 24 hodin denně a už o víkendu se podařilo opravit rozvodné sítě. Původně se dokonce počítalo s dokončením v pondělí, ale kvůli dešti bylo třeba díru přikrýt fólií a několik hodin počkat. I přesto stačil pouhý jeden týden a vozovka byla opravena! V úterý v pět ráno, tedy ve stejný čas kdy k propadu došlo, už na silnici vyjela auta.

Nad akceschopností a rychlostí japonských úřadů a stavařů se teď diví celý svět a pochopitelně i Češi. Pražané jistě vzpomenou na propad vozovky, k němuž došlo 26. července v ulici Vysočanská. Ačkoliv je pražský kráter široký »pouhé« čtyři metry, opravy na místě probíhají doteď. Auta se sem vrátí až za rok...

„Na Vysočanské opravy potrvají do přelomu října a listopadu příštího roku. Pracujeme nyní na rekonstrukci kanalizační stoky, byla vybudovaná v roce 1964 na velmi nestabilním pískovém podloží, které práce zkomplikovalo,“ uvedl pro Blesk.cz Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací.

janinax ( 15. listopadu 2016 17:18 )

U nás se opravují silnice na měsíce.Konkrétně uzavřená silnice v Liberci je už skoro pět měsíců,z toho pár týdnů se na tom nedělalo,jen dělníci opřené o nářadí,šílené!!!!Už to mělo být otevřené a výsledek, bude se otevírat až 16.prosince.To je k pláči,na úřadech bych to vyházela!!!!

dfghjk ( 15. listopadu 2016 16:35 )

Tak, tak, pořád říkám, že podíváme-li se jak dlouho se u nás provádí opravy silnic a ulic ve městech, nejlépe se pozná přetrvávající socialistický přístup, kdy se zvysoka se re, na to, kolik tisíc kilometrů denně najedou navíc naši spoluobčané, kteří musí město objíždět. Krásným příkladem jsou Ivančice. Asi nemají peníze na pořádnou stavební firmu, která pracuje rychle a tak je tam už podruhé na půl roku uzavřen průjezd kvůli opravě pár metrů ulice. Měli by si pořídit další radary na pokuty, ty dva co tam mají zjevně nestačí uživit všechny darmožrouty v čele města a ještě aby zbylo na pořádnou stavební firmu.

jonn ( 15. listopadu 2016 16:26 )

 Jsme národ blbců a největší sedí na úřadech.

Zobrazit celou diskusi