Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodiče v Keni pojmenovali svého syna po Trumpovi: Obdivují jeho upřímnost

Donald Trump
Donald Trump  (Autor: Shutterstock)
Autor: ČTK - 
15. listopadu 2016
06:46

Nově zvolený prezident USA Donald Trump má svého jmenovce v keňském městě Kisumu. Jméno Donald Trump vybrali pro svého syna rodiče, kterým se líbí, že Trump je upřímný a říká, co si myslí. Pár kvůli tomu čelil kritice místních obyvatel. Mimo jiné proto, že Trump si během kampaně nebral servítky vůči svému předchůdci Baracku Obamovi, jehož otec je Keňan, informoval web Daily Nation.

Donald Trump Otieno se narodil letos 9. srpna. Jeho rodiče tehdy ještě nemohli vědět, že podnikatel Trump o tři měsíce později zvítězí v boji o Bílý dům. Otec dítěte Felix Otieno však v Trumpovi viděl silného vůdce a učarovalo mu jeho přímé vyjadřování.

„Většina politiků není jako on. Obdivoval jsem ho, protože on je muž, který říká, co si myslí,“ popsal Otieno, co rodiče vedlo k nezvyklé volbě jména pro potomka. „Byl přímý a tvrdý. Říkal pravdu bez propagandy a lží, které by mu získaly hlasy,“ dodala matka Lorna Akothová.

Názor rodičů však nesdílí jejich okolí. Museli se vypořádat s kritikou na sociálních sítích i od místních lidí, kteří spíše podporovali Trumpovu soupeřku Hillary Clintonovou. Mezi stoupence Clintonové patřil podle Daily Nation například oblíbený keňský opoziční vůdce Raila Odinga.

Trumpově popularitě mezi Keňany nepomohly kritické výroky republikánského kandidáta na adresu Obamy. Trump během kampaně nazval Obamovu vládu katastrofou a na svém twitterovém účtu ho označil za jednoho z nejhorších prezidentů Spojených států.

Mladý pár tvrdí, že názory okolí je příliš nezajímají. Stojí si za tím, že Trump se drží skvělých zásad. „Máme ho rádi a zkrátka jsme našeho syna museli pojmenovat po něm,“ tvrdí matka Lorna.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi