Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trumpova ex Ivana o penězích: Donald nebyl milionář. A jeho otec? Držgrešle

Autor: dv, red - 
14. listopadu 2016
16:00

Exmanželka budoucího amerického prezidenta Ivana Trumpová se nechala slyšet, že by se ráda stala americkou velvyslankyní v Praze. Zlínská rodačka, dříve Ivana Zelníčková, má prý dostatek zkušeností. Češi ji mají ale v paměti uloženou spíše jako ženu, co se provdala za miliony… Před několika lety se ale Na plovárně Marka Ebena rozpovídala o tom, jak to skutečně bylo.

V roce 1976 potkala muže svých snů, Donalda Trumpa. A poté, co vyhrál v amerických prezidentských volbách, si z ní lidé na Facebooku utahovali větou: „Dnes večer je někde nejméně jedna Češka, která lituje rozvodu.“ Lidé mají sňatek Ivany Trumpové spojený se zbohatnutím. Ona sama to ale v roce 2009 v pořadu Na plovárně na ČT popisovala jinak.

Její choť prý ke konci osmdesátých let vydělával v hrubém přepočtu asi 35 tisíc korun měsíčně. V Česku v tu dobu byl průměrný plat 2531 korun. „Všichni si myslí, že jsem se vdala do milionů dolarů, že Donald Trump měl miliony a miliony, on neměl. On vydělával tak 70 tisíc dolarů ročně, což je hodně, hodně peněz před 35 lety,“ vzpomínala Ivana, ale označení milionář by prý tehdy nepoužila. Dodala, že se pak zaopatřila především svou pílí. Vydělané peníze nedávala do šperků nebo akcií, ale do pozemků. „To se mně vyplatilo,“ řekla.

„Tchán nám nepůjčil ani korunku“

Zajímavé vztahy měla i s otcem Donalda Trumpa. Prý ji měl rád proto, že mu dokázala jako jediná oponovat. „Měl mě strašně rád, vždycky když on řekl, že „tahle zeď je růžová“ a všichni mu přitakávali, že to je růžové. A já jsem řekla: Pane Trumpe, to není růžový, to je bílý. Tak oni mu vždycky říkali, co chtěli slyšet, já to, co byla pravda,“ popsala Ivana.

Tchán byl prý také přísný, co se financí týče. Donaldovi ani jeho ženě nepomáhal. „Tatínek mu nedal, třeba že by řekl: Tady máš synu dva miliony, nebo pět… Absolutně ne, on nám nepůjčil ani korunku. Tak jsme všechno vydělali sami,“ vzpomněla Ivana Trumpová, dnes hotelová magnátka.

Nepopírá ale, že rozvod uměla využít. Ostatně pak vydala i knihu, kde ženám v takové situaci radila: „Nezlobte se, dostaňte všechno.“ Zatímco pro muže měla po 15 letech manželství s Trumpem jen stručný vzkaz: „Nechte si kalhoty na sobě.“

pomoc-hori ( 14. listopadu 2016 20:44 )

Držgrešle co dá do začátku milion dolarů? No beber to. Emigrantka Ivana se chce vrátit?

velka_0 ( 14. listopadu 2016 18:48 )

Donald níže o migraci, mzn. vztazích atd. Donald Trump je v základních věcech konzistentní a čitelný. Říkat, že nevíme, kdo je Donald Trump, a že je neřízenou střelou, je mýlka nebo lež. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tomas-Haas-uderil-na-experty-na-politiku-USA-Z e-je-Trump-necitelny-a-nerizena-strela-Lez-Podivejte-se-co-napsal-pred-16-lety-462619

velka_0 ( 14. listopadu 2016 18:41 )

Donald Trump řekl : „Nevládní organizace, zabývající se imigrací, nemají právo požadovat privilegia. Nemůžeme si dovolit přijímat imigranty jen z laskavosti. Pokud někdo vstoupí do naší země tak, že překročí naše zákony, jak si můžeme být jisti, že se z něj potom stane řádný, zákony respektující občan ? Buďme opatrní, přijímejme jen tolik imigrantů, kolik jich dokážeme absorbovat. Musíme se postarat především o naše občany."

panda82 ( 14. listopadu 2016 17:28 )

Nu vypadá jak zachlazená puberta takové bodré bordelmámy

kiwi65 ( 14. listopadu 2016 17:09 )

 Při tom jak se chová a jaký má názory a hlavně jak je mění podle toho co je zrovna v kurzu,bych jí i věřil.A to je asi tak všechno.Jakej asi tak bude mít program? Pojebat asistentu,vyhlásit 3-4 války? To už se opakuje x let.Co takhle něco novýho?

Zobrazit celou diskusi