Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Scénárista odhalil, proč byl Trump prezidentem v Simpsonech už v roce 2000

Autor: Mii - 
10. listopadu 2016
19:30

Že Donald Trump letos vyhraje americké prezidentské volby, to bylo možná ještě do úterka pro řadu lidí něco nepředstavitelného. Burzy po celém světě padají, Američané přetěžují kanadské imigrační stránky s dotazy, jak se odstěhovat. Ale tvůrci populárního seriálu Simpsonovi překvapeni nejsou. Trumpovo prezidentství totiž předpověděli už v roce 2000.

Donalda Trumpa jako prezidenta ukázali autoři seriálu v epizodě „Bart to the Future“, která měla premiéru 19. března 2000. Rodinka Simpsonových se v ní vydá do indického kasina, do kterého ale kvůli svému nízkému věku není vpuštěn Bart. Ten se s tím ale nesmíří a do chrámu hazardu se tajně vloupe. Ochranka ho spatří a odvede k šéfovi celého kasina, jenž Bartovi v mystickém kouři ukáže jeho budoucnost.

Pro Barta to moc pozitivní zážitek není. V této vizi je osamělý kytarista, který nedosáhl ničeho, ale jeho sestra Lisa se stane první americkou prezidentkou. V této epizodě se až podezřele přesně podobá Hillary Clintonové, včetně jejího ikonického oblečení a účesu. Bart se za Lisou vydá do Bílého domu a načapá ji na poradě, kde se svými spolupracovníky řeší, že „po prezidentu Trumpovi je celá země v totálním bankrotu“.

Lisa se nápadně podobá Hillary Clintonové. Lisa se nápadně podobá Hillary Clintonové. | Reprofoto YouTube

„Bylo to varování“

Scénárista Simposových Dan Greaney sdělil serveru Hollywood Reporter, že tento příklad měl sloužit jako varování. „Bylo to varování pro Ameriku. Vypadalo to logický krok před nárazem na dno. Bylo to v souladu s vizí Ameriky, která se zbláznila,“ prohlásil v rozhovoru.

„Potřebovali jsme pro Lízu problémy nad její možnosti, všechno tak špatné, jak to jen může být. A proto musel být prezidentem před ní právě Trump,“ dodal Greaney. Připomněl, že ve zmíněné epizodě není nic o budování zdi na mexických hranicích nebo islamofobii. Skutečný Donald Trump je podle něj temnější než jeho seriálová verze.

K Trumpovi v seriálu se vyjádřil i původní tvůrce Simsonových Matt Groening. „Předpověděli jsme, že se stane prezidentem již v roce 2000. Tehdy to bylo to nejabsurdnější jméno, které nás napadlo. I teď to platí. Je to absurdní,“ řekl pro The Guardian.

Nezůstalo o jednoho dílu

Podruhé udělali Simpsonovi s Trumpem předpověď v epizodě „Trumptastic Voyage“ minulý rok. Tehdy už ale byla jeho prezidentská kampaň v plném proudu. Homer se náhodou ocitne v obchodním centru, kde Trump vítá své příznivce a silou davu je k prezidentskému kandidátovi natlačen. Začne přemýšlet, co se stane, když se dotkne jeho pověstných vlasů, což následně udělá a Trumpovy vlasy „ho sežerou“. Ocitnete se tak v hlavě prezidentského kandidáta, kde narazí na spoustu zajímavých věcí.

Epizoda opět vzbudila pozornost veřejnosti, protože záběr z ní se následně téměř vyplnil a potvrdil schopnost Simpsonových předpovídat věci. 

Záběr ze Simpsonových se nakonec vyplnil. Záběr ze Simpsonových se nakonec vyplnil. | Reprofoto YouTube

Prezidentské volby v USA 2016 na Blesk.cz ZDE

Kdo jsou děti Donalda Trumpa - Podívejte se

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

PanRejpal ( 9. listopadu 2016 16:36 )

Ten idiot co napsal tento článek by měl zvážit změnu práce, protože není schopný si ověřit fakta. Ta epizoda Simpsonů je z roku 2015 a ne z roku 2000 viz : http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/simpsons-mock-donald-trumps-presidential-807374

prycsnima ( 9. listopadu 2016 13:13 )

 Svi ňe co byly pro Clintonku teď budou lízat paty Donaldovy.Ksindl prospěchářskej. A vy Sluníčkářky ,táhněte do Mexica.A nebo do Sýrie.

Zobrazit celou diskusi