Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Stařenka (106) na volbu Obamy čekala hodiny. Hlas Clintonové vezla limuzínou

Autor: Alexandr Božilov - 
8. listopadu 2016
11:25

Před čtyřmi roky vystála 6hodinovou frontu do volební místnosti, aby mohla odevzdat svůj hlas Baracku Obamovi. Letos je už vše jinak. Ne, že by 106letá Desiline Victorová nešla volit nebo že by se letos rozhodla pro republikány. Ale místo stání ve frontě ji čekala nablýskaná limuzína a pak i uvítací ceremoniál.

Pro rodilou Haiťanku, která se do Spojených států vydala až ve svých 75 letech, byla ve volební místnosti připravena okázalá uvítací ceremonie. Aby také ne. Přesně tohle totiž demokraté potřebují – příkladnou inspiraci pro své afroamerické voliče, kteří sice s Demokratickou stranou sympatizují, k volebním urnám se však příliš nehrnou.

Na cestě do volební místnosti v jednom z floridských měst doprovázely starou dámu kromě jejího syna Matthewa také haiťanské tanečnice a místní pěvecká hvězda. Není to poprvé, co se Haiťanka mohla těšit podobné pozornosti. Před 4 roky se proslavila svou oddaností k Demokratické straně. Tím si následně od Baracka Obamy vysloužila pozvánku na Zprávu o stavu unie, kterou prezident přednášel před společným zasedáním Kongresu.

Jedna z nejstarších voliček vůbec, 106letá Haiťanka se jasně vyslovila pro Clintonovou. Jedna z nejstarších voliček vůbec, 106letá Haiťanka se jasně vyslovila pro Clintonovou. | Miami Herald

Ani letos nebylo pochyb o tom, komu Desiline Victorová, která do volební místnosti přijela limuzínou, odevzdá svůj hlas. „Clinton!“, vykřikla žena ještě před tím, než skončil její uvítací program, který mimochodem probíhal v jejím rodném jazyce - francouzštině.

Veškeré pochybnosti následně rozptýlil její syn. „Minule vám oznámila, že volila Obamu. Nyní jste jasně slyšeli, že svůj hlas odevzdá Hillary Clintonové,“ uvedl Matthew pro deník Independent.

Vše o volbách v USA 2016 čtěte zde

prycsnima ( 8. listopadu 2016 12:21 )

 A můžou založit Spojené státy africkoamerické a odtáhnout si tam půl afriky ze středozemního moře.

andorea ( 8. listopadu 2016 12:15 )

Komedie.

Zobrazit celou diskusi