Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lidé ve Vídni protestovali za práva zvířat. Do ulic vyšli s mrtvolkami zvířat v rukou

Lidé ve Vídni protestovali za práva zvířat. Do ulic vyšli s mrtvolkami zvířat v rukou (ilustrační foto).
Lidé ve Vídni protestovali za práva zvířat. Do ulic vyšli s mrtvolkami zvířat v rukou (ilustrační foto).  (Autor: Wikipedia.com)
Autor: ČTK - 
6. listopadu 2016
08:25

Několik stovek aktivistů demonstrovalo v sobotu v centru Vídně s mrtvolami zvířat v rukou. Podle organizátorů, jimiž bylo Sdružení proti zvířecím fabrikám (Verein gegen Tierfabriken, VGT), měla akce upozornit na nedodržování práv zvířat a protestovat mimo jiné proti podmínkám ve velkochovech či proti pokusům na zvířatech. Informoval o tom deník Krone.

 Na 650 většinou mladých lidí stálo v neděli asi hodinu na náměstí v centru Vídně a každý držel v rukou nějaké mrtvé zvíře, včetně koček, králíků, lišek, ježků či kachen. Zvířata byla z hygienických důvodů zmrazena a chemicky ošetřena.

„Zvířata mají stejné právo na život jako lidé, mají pocity, a přitom se s nimi podle zákona jedná jako s věcmi,“ postěžoval si jeden z lídrů sdružení VGT Martin Balluch. Jako příklad uvedl velkochovy slepic.

„Pokud nesnáší dost vajec, je slepice zabita a nahrazena mladší,“ řekl Balluch. Šlo o jednu z největších akcí svého druhu. Podobný velký protest se konal před dvěma lety v Madridu, kde se tehdy s mrtvolami zvířat na demonstraci shromáždilo na 400 lidí.

bre-burda ( 6. listopadu 2016 11:08 )

Je to hrůza! Jak to, že chovatelé slepic, husí, kachen či krůt jim neplatí sociální a důchodové pojištění, aby, až přestanou snášet či přibývat na váze mohly mít zajištěný spokojený důchod? To jsou normální asociálové. Chudinky zvířátka.

Zobrazit celou diskusi