Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Trumpa uprostřed projevu evakuovala ochranka. V davu pak propukla panika

Autor: ČTK - 
6. listopadu 2016
07:44

Ochranka republikánského kandidáta Donalda Trumpa ho během předvolebního projevu v Nevadě spěšně evakuovala z pódia. Posléze se ukázalo, že šlo zřejmě o falešný poplach. Trump se krátce poté na pódium vrátil a svůj projev dokončil. Informovala o tom agentura Reuters.

Na záběrech americké televize NBC bylo vidět, jak dva bodyguardi Trumpa spěšně odvádějí za plentu a při tom ho kryjí svými těly. Další členové ochranky seskočili do publika, kde rázem vznikla panika. Poté bylo vidět, jak ochranka odvádí z davu jednoho muže s rukama za zády.

Video  „Zbraň,“ křičel muž. Trumpa uprostřed projevu evakuovala ochranka  - Reuters.com
Video se připravuje ...

Několik minut nato se ale Trump před své voliče vrátil. „Nikdo neříkal, že to pro nás bude snadné. Ale nikdo nás nezastaví,“ prohlásil Trump po návratu na pódium na mítinku ve městě Reno a poděkoval ochrance.

Později policie uvedla, že incident vyvolal někdo z přední části publika, když zvolal „zbraň“. Policie ale nakonec na místě žádnou zbraň mezi lidmi nenašla. „Incident vyšetřuje tajná služba a policie města Reno,“ uvádí se v prohlášení tajné služby.

Trump přijel agitovat před úterními volbami do Nevady, která je jedním z několika států, v nichž jsou šance obou prezidentských kandidátů vyrovnané. I v Renu pokračoval Trump v útocích na svou demokratickou konkurentku Hillary Clintonovou. Řekl o ní mimo jiné, že se musí objevovat po boku celebrit, jinak by prý na její mítinky nikdo nepřišel. Clintonovou v sobotu večer podpořila ve Philadelphii zpěvačka Katy Perryová.

Prezidentské volby v USA 2016 na Blesk.cz ZDE

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hasickajana ( 6. listopadu 2016 09:33 )

Hodně průhledná taktika, jak na poslední chvíli nahonit nějaké body a voliče

rumungro ( 6. listopadu 2016 08:46 )

 Trump aspoň nenechal bombardovat Jugoslávii jako to prolhaná čubka.

Zobrazit celou diskusi