Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

„Trump zlikviduje americkou ekonomiku,“ varoval mexický miliardář

Autor: ČTK - 
5. listopadu 2016
08:15

Mexický miliardář Carlos Slim varoval před republikánským kandidátem na prezidenta Spojených států Donaldem Trumpem a před jeho plány, které podle něj zničí hospodářství USA. Slim podle agentury Reuters vtipkoval na Trumpův záměr postavit na hranicích s Mexikem zeď, podle mexického miliardáře by v takovém případě pomezí obou států bylo podkopáno pašeráckými tunely.

„Pokud uvalí (celní tarif) 35 procent, zlikviduje to americkou ekonomiku,“ řekl Slim s odkazem na Trumpův návrh zatížit zboží vyráběné v Mexiku dovozním clem ve výši 35 procent. Dodal ale, že Trumpovo vítězství v úterních volbách nečeká.

Slima, který je největším akcionářem vydavatelství The New York Times, v říjnu Trump obvinil, že pomáhá demokratické prezidentské kandidátce Hillary Clintonové.

Trump během kampaně mimo jiné o svých ekonomických plánech prohlásil, že chce vypovědět dohodu o Severoamerické zóně volného obchodu (NAFTA) mezi USA, Kanadou a Mexikem z 90. let, kterou sjednal prezident Bill Clinton, manžel nynější kandidátky.

Prezidentské volby v USA 2016 na Blesk.cz ZDE

rumungro ( 5. listopadu 2016 08:49 )

 Donald neumí matiku?!

Zobrazit celou diskusi