Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na Halloween šel za smrtku: Rasismus, obvinili ho kvůli černé tváři

Autor: lm - 
3. listopadu 2016
15:38

Přehnaná politická korektnost zkazila halloweenský večírek 22letému studentovi ze skotského Edinburghu. Mladík se na party převlékl za smrtku, pořadatelé ho ale donutili z obličeje barvu smýt. Prý si to jiní účastníci mohli vyložit jako rasistickou urážku.

Dvaadvacetiletý Ryan Lytwyn na letošní halloweenský večírek jen tak nezapomene. Mladík se rozhodl, že letos půjde za smrtku a svůj oblek dotáhl téměř k dokonalosti. Ryan si oblékl potrhaný hábit a namaloval si obličej černou barvou. Zdánlivě nevinný kostým mu ale způsobil pořádné potíže.

Pořadatelé z řad studentského klubu Edinburghské univerzity ho totiž odmítli na halloweenský večírek vpustit, dokud si make-up z obličeje neotře. Začerněnou tvář si totiž podle nich mohli jiní účastníci vyložit jako rasistickou urážku.

„Bylo to pro mě velmi ponižující. Řekli, že pokud si neumyji obličej, tak musím odejít. Nikdo si prý nestěžoval, ale oni to nechtěli riskovat. Bylo to neskutečně trapné a uráží mě, že mě z takové věci obvinili,“ uvedl student politologie.