Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Německu zatkli Syřana, podezřívají ho z napojení na ISIS

Vozy německé policie.
Vozy německé policie.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
3. listopadu 2016
11:19

Německá policie v Berlíně zadržela Syřana podezřelého z příslušnosti k teroristické organizaci Islámský stát (ISIS). Oznámil to policejní mluvčí. Sedmadvacetiletý muž, který žil v Německu od roku 2015, byl zadržen v berlínské čtvrti Schönefeld.

Zadržený stane už ve čtvrtek před soudem, jenž rozhodne o tom, zda na něj bude uvalena vazba. Bližší podrobnosti úřady k zatčenému nesdělily.

Policie v poslední době intenzivněji pátrá po sympatizantech a členech ISIS. Jeden z nich se v pondělí přihlásil k vraždě šestnáctiletého chlapce v Hamburku. Chlapce ubodal stoupenec IS, který splnil pokyn útočit v nepřátelských zemích.

V říjnu policie zatkla syrského uprchlíka pro podezření z přípravy velkého útoku v Berlíně. V jeho bytě byly nalezeny výbušniny. V témže měsíci policisté zasahovali v pěti spolkových zemích a zadrželi několik Čečenců podezřelých z financování islamistického terorismu.

Do Německa loni přijelo 900.000 uprchlíků, které země zpočátku vítala. Později ale začaly vzrůstat obavy vyvolané řadou násilných trestných činů, kterých se někteří migranti dopustili.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi