Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rusové se bojí 3. světové války. Putin bude dál mluvit do dění v Sýrii, myslí si

Autor: bud, ČTK - 
1. listopadu 2016
21:55

Bezmála polovina Rusů, konkrétně 48 procent, se obává, že vyhrocení vztahů mezi Ruskem a Západem kvůli situaci v Sýrii může přerůst ve třetí světovou válku. Vyplývá to z průzkumu nezávislého střediska Levada. Obavy ze světové války silně prožívá každý desátý Rus a dalších 38 procent cítí „určité nebezpečí“.

Naopak skoro třetina dotázaných (31 procent) si nad hrozbou světové války nijak zvlášť hlavu neláme, desetina žádnými obavami v tomto směru netrpí.

Skoro polovina dotázaných předpokládá, že Rusko stejně bude pokračovat ve svém vměšování do syrských záležitostí. Dvě pětiny Rusů nepředpokládají, že by Moskva dokázala najít společný jazyk s USA a dalšími západními státy, aby dohodla urovnání syrského konfliktu.

Ruské letectvo od loňského podzimu svými nálety podporuje vojska syrského prezidenta Bašára Asada v tažení proti islamistům i Západem podporovaným povstalcům. Kritiku vyvolaly především nálety na druhé největší syrské město Halab, které se vládní síly pokoušejí dobýt.

Video  Boje v syrském Aleppu  - Reuters
Video se připravuje ...

Podle OSN v obléhané východní části města, ovládané povstalci, stále žije až 275 tisíc civilistů.

Podívejte se, jak to momentálně vypadá v Sýrii:

tgbg ( 2. listopadu 2016 10:06 )

Kdyby nebylo USA, Putler by už dávno 3.světovou válku zahájil. Jenomže jsou tady USA a Putler má v gatích!!!!

tgbg ( 2. listopadu 2016 07:42 )

Bát bychom se měli my všichni když ti zločinci Z RUSKA staví více a více těch základen kolem EU ano chtějí vyvolat zde válku do které nás chtějí zatáhnout stačí jak rozeštvali ty muslimské státy tou jejich lží a vyhnali ze svých domovů a nechali zaplavit EU těmi islamisty a teroristy které rusáci vycvičili aby zde rozpoutali nenávist a nepokoje aby měli důvod zde zasahovat a tak i připravují převraty svými žoldáky po EU v zemích co se jim nechtějí podrobit a spolupracovat tak jako náš president stačí co udělali RUSSÁCI s Ukrajinou a nyní ohrožují pobaltské státy a rozeštvávají proti EU a NATO i u nás !zločinci RUS mají zájem drancovat suroviny a oblbovat národ kam vkročí nyní jsou další státy a to Venezuela a Jemen kde jsou již nepokoje a v Evropě to začne co nejdříve s těmi Islamisty spojme se pevně s USA a EU ať ti zločinci táhnou do RUSKA ze všech zemí co okupují těmi základnami !!Rusko je největší zlo na světě !!

anka ( 2. listopadu 2016 00:33 )

presne....rusove jsou ovladani propagandou.....kdyby nebylo Putina, bylo by ve svete klidneji...

santikxauz ( 2. listopadu 2016 00:05 )

Nedivím se jim,když USA s útočnou aliancí NATO neustále vyvolávají provokace a přibližují se neustále k Rusku.

bren.1 ( 1. listopadu 2016 23:54 )

plus Trump ked vyhraje a je to jasne

Zobrazit celou diskusi