Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trump: Volby bychom měli prostě zrušit. Clintonová podle průzkumů vítězí

Autor: mib/ČTK - 
28. října 2016
09:53

Donald Trump, který necelé dva týdny před prezidentskými volbami zaostává v průzkumech za svou soupeřkou Hillary Clintonovou, vyzval ke zrušení voleb. Na setkání se svými stoupenci v Ohiu ve čtvrtek opět kritizoval politiku Clintonové.

„Když tak na to myslím, měli bychom volby prostě zrušit a dát to Trumpovi. Její politika je tak špatná,“ prohlásil republikánský kandidát.

Stanice CNN to označila za úsměvný výrok ve srovnání s Trumpovým předchozím tvrzením, že volby budou zmanipulované. Při třetí a poslední předvolební debatě s Clintonovou řekl, že nemusí volební výsledek uznat.

Většina předvolebních průzkumů přisuzuje vítězství Clintonové, a to i ve státech, v nichž se zřejmě o vítězi bude rozhodovat a k nimž patří také Ohio.

Trump na tamním shromáždění ve čtvrtek znovu poukazoval na nedostatečnou energii své soupeřky. Nechal dokonce přítomné, aby rozhodli, který z jeho oponentů je na tom hůř, zda jeho soupeř z primárek Jeb Bush, nebo Clintonová. „Kdo má míň energie, Jeb Bush, nebo Hillary Clintonová?“ otázal se přítomných. „Hillary,“ ozvalo se z davu.

Ve své kampani jako jeden z argumentů proti Clintonové používal tvrzení, že jí pro výkon prezidentské funkce chybí „síla a vytrvalost“. Ve čtvrtek o ní prohlásil, že má „velmi málo energie“.

Prezidentské volby v USA 2016 na Blesk.cz zde

bujak ( 28. října 2016 13:14 )

 Hloupost cechum vladne blizka.Same as CNN .Some of you are less or more stupid.BELIEVE That Clinton is making America better.first of all you not living here but in shit hole name czech Republic. Please stick yours nose in to yours issues and shut up

miro 49 ( 28. října 2016 12:10 )

Šlo by to i bez voleb, ale to musí napřed Tramp Ameriku koupit a počínat si v ní jako ve své firmě.Ale musí si pospíšit, aby to stihnul dřív , než USA koupí Čína.

Zobrazit celou diskusi