Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ministr si nechal vozit psy na venkov za veřejné peníze. Opozice volá po demisi

Autor: Alexandr Božilov - 
27. října 2016
20:30

Nevšední problém řešil ve čtvrtek parlament v australském státě Victoria. Nejen kolegům z řad opozice totiž musel jeden z ministrů vysvětlit, proč využíval svého řidiče placeného z peněz daňových poplatníků pro transport svých dvou psů.

Představitel vlády státu Victoria Steve Herbert si ze služebního auta udělal psí taxi. Za peníze daňových poplatníků nechával své dva mazlíčky jménem Patch a Ted převážet z domova v Melbourne do 120 kilometrů vzdáleného venkovského sídla a zpět.

Australský politik se omluvil a slíbil, že projetý benzin uhradí. Opozice přesto žádá jeho hlavu. Předseda viktoriánské vlády Daniel Andrews však svého ministra odvolat nehodlá. „Udělal sice špatnou věc, ale vzal si z toho ponaučení,“ vyjádřil se Andrews na adresu kajícího se ministra.

Podobný skandál neřeší zákonodárci ve Victorii poprvé. Před rokem na svoji funkci musela rezignovat tisková mluvčí parlamentu Bronwyn Bishopová. Ta upadla v nemilost poté, co se provalilo, že použila 5000 australských dolarů (přibližně 95 tisíc korun) z veřejných zdrojů na to, aby letěla 65 kilometrů vrtulníkem na charitativní akci.

 

nezadat1 ( 27. října 2016 21:14 )

To kdyby bylo u nás,tak by jsme neměli nikdy žádnou vládu.Tady si za naše platí i bordely.

dumik ( 27. října 2016 20:44 )

 bóže, ti jsou zaostalí, to u nás dělal Pilip už někdy počátkem devadesátých let - a vyneslo ho to až do nějaké významné funkce ve finančnictví....

Zobrazit celou diskusi