Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Několikanásobné exploze v Japonsku: V parku poblíž Tokia se odpálil voják

Autor: ČTK - 
23. října 2016
12:00

Nejméně jeden člověk zahynul a další dva byli zraněni při několika současných explozích na různých místech parku v japonském městě Ucunomija, které leží asi 100 kilometrů severně od Tokia. Japonská televize uvedla, že výbuch v parku v Ucunomiji způsobil 72-letý penzionovaný voják, jenž se sám vyhodil do povětří. Další tři lidi při tom zranil.

 

Přinejmenším dvě exploze nastaly téměř ve stejný okamžik před polednem místního času (dnes brzy ráno SELČ). S odvoláním na policii pak televize upřesnila, že při další, téměř současné explozi na přilehlém parkovišti shořela dvě auta, z nichž jedno patřilo mrtvému.

 

Japonská televize vysílala záběry, na nichž jsou vidět dvě vyhořelá auta na parkovišti. Podle japonské tiskové agentury Kjódó se v přilehlém parku konal festival oslavující tradiční kulturu a bylo odtud slyšet nejméně jeden výbuch.

 

Fotografie na sociálních sítích ukazují sloupec černého kouře stoupajícího z místa incidentu.

 

 

Ve stejnou dobu do základů vyhořel mužův dům, který se nacházel asi osm kilometrů od Ucunomije. Muž podle policie zanechal dopis na rozloučenou a pravděpodobně jde tedy o sebevraždu. Mezi zraněnými z parku jsou dva muži ve věku 64 a 58 let, které zasáhly střepiny. Třetí obětí je čtrnáctiletý školák.

 

Počet sebevražd v Japonsku v posledních letech podle agentury Reuters poklesl, ale v porovnání s ostatními zeměmi je stále vysoký. Každý rok si zde sáhne na život asi 30 tisíc lidí. Příčinou sebevražd u důchodců bývají často obavy z nedostatečných příjmů. Loni se v japonském rychlovlaku zapálil jednasedmdesátiletý muž. Při této události zemřela také o 20 let mladší žena, která cestovala ve stejném vagonu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi